Connect with us

Educatie

Profesorul dărăbănean Dorin Dobrincu: Aşteptăm de la şcoală să rezolve toate problemele societăţii

Published

on

dorin-dobrincu01

Dorin Dobrincu, istoric, profesor universitar la Iaşi şi fost director al Arhivelor Naţionale, a participat astăzi la o conferinţă de presă organizată de PNL şi a vorbit despre problemele învăţământului românesc şi despre ceea ce ar trebui schimbat.

Istoricul dărăbănean consideră că în primul rând legea educaţiei reprezintă o problemă deoarece este extrem de stufoasă.

„Învăţământul este supralegiferat. S-a ajuns la reformarea reformei. Legea scoasă de ministrul Daniel Funeriu a pornit de la principii bune dar până la urmă se dovedeşte o realizare extrem de stufoasă. Legea actuală a învăţământului are 365 de articole, cu peste 100 de amendamente. Una din întrebări este ce vrem să facem în învăţământ? Vrem să transmitem cunoştinţe sau vrem să transmitem valori? În învăţământul preuniversitar, una dintre probleme este cea a selecţiei extrem de brutale. Problema aceasta a hipercompetiţiei, a olimpiadelor de tot felul, nu fac decât să-i traumatizeze pe copii. Mai este şi problema profesorilor. Avem o salarizare extrem de proastă iar pe de altă parte avem o calitate discutabilă a unei părţi a corpului profesoral, avem mulţi suplinitori. Acele instrumente de mituire nu au dispărut. Şcoala românească este supra estimată. Aşteptăm de la şcoală să rezolve toate problemele societăţii”, a declarat Dorin Dobrincu care a mai precizat că trebuie schimbat statutul şcolii şi statutul profesorului.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad