Connect with us

Educatie

Profesorul Artur Bălăucă: „Într-un liceu cu vreo 200 de elevi în curte, se strângea şpaga pentru Bac. E un caz foarte concret”

Published

on

artur-balauca

Ieşit din sistemul de educaţie botoşănean, profesorul de matematică Artur Bălăucă a început să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. A amintit de perioada în care examenul de bacalaureat se lua pe şpagă şi a recunoscut că l-a informat inclusiv pe şeful IPJ Botoşani.

„Mie mi se părea că se prăbuşeşte învăţământul. Şi datorită discuţiilor pe care le aveam cu părinţii. Primul caz pe care l-am întâlnit eu, m-am dus la cineva în vizită la birou şi era în timpul desfăşurării Bac-ului. Într-un liceu cu vreo 200 de elevi în curte, se strângea şpaga. E un caz foarte concret. Seara sau a doua zi, am avut o întâlnire cu şeful Poliţiei la un banchet. L-am întrebat: ştiţi ce se întâmplă. Ştia. 200 de indivizi care strâng nişte bani, nu contează suma, nu puteţi face un flagrant? Da, dar nu o facem, profesorii au salariul mic… Nu m-am gândit că un şef de poliţie poate să dea un asemenea răspuns. E veche povestea. Era o problemă foarte gravă. Să ajungem să învăţăm copiii să copieze în masă… Facultăţile primeau după note”, a declarat Artur Bălăucă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad