Connect with us

Administratie

Viceprimarii Cosmin Andrei şi Marian Murariu riscă să-şi piardă mandatele

Published

on

marian-murariu-cosmin-andrei

Liberalii şi social democraţii s-au contrat în Consiliul Local pentru majoritatea în adunările generale ale acţionarilor de la Modern Calor, Locativa, Eltrans şi Urban Serv. Au câştigat social democraţii care aveau cu un consilier mai mult decât liberalii.

Au câştigat o bătălie dar nu şi războiul. Hotărârea de Consiliu Local votată de PSD a fost atacată de către liberali pe motiv că viceprimarii nu pot face parte din adunarea generală a acţionarilor (AGA) la societăţile subordonate CL. Fără cei cei viceprimari, liberalii ar avea majoritatea în AGA la cele patru societăţi şi astfel ar putea schimba directorii.

Între timp, Primăria Botoşani a primit răspunsul de la Prefectură în ceea ce îi priveşte pe cei doi viceprimari iar răspunsul le este favorabil liberalilor. În aceste condiţii, viceprimarii Cosmin Andrei şi Marian Murariu riscă să-şi piardă funcţiile.

„Noi am întrebat Prefectura dacă viceprimarii pot să facă parte din AGA iar răspunsul este textul de lege care reglementează incompatibilitatea între funcţia de primar şi viceprimar şi funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local. Nerespectarea acestor prevederi atrage încetarea de drept a mandatului conform procedurii stipulate în articolul 91 al 4 din legea 161/2003. Considerăm că se impune să întreprindeţi demersurile necesare în vederea aplicării prevederilor legale. Ce spune prevederea legală? Spune că un viceprimar îşi pierde calitatea de viceprimar dacă face parte din AGA. Eu nu ştiu dacă este în domeniul penalului sau nu dar este pe lângă lege. Legea spune că primarii şi viceprimarii nu pot face parte din AGA. Au fost clar ilegali până la numirea celor doi reprezentanţi. Demersurile sunt făcute de partea juridică”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

„În ceea ce priveşte că viceprimarii vă încurcă atât de mult în Consiliul Local şi în adunările generale ale acţionarilor şi mă ameninţaţi pe mine şi pe domnul viceprimar că ne faceţi plângeri penale, eu vă răspund că sunt obişnuit cu aceste plângeri penale. Până acum am răspuns tuturor solicitărilor, o parte s-au soluţionat, o parte sunt în curs de soluţionare”, a spus Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad