Connect with us

Administratie

Investiţie de 10 miliarde de lei vechi pregătită într-un oraş din judeţul Botoşani

Published

on

bani foto tecuceni

Oraşul Flămânzi este traversat de conducta de gaz care alimentează municipiul Botoşani dar locuitorii şi agenţii economici nu beneficiază de acest serviciu. Autorităţile locale au avut mai multe încercări de a racorda oraşul Flămânzi la reţeaua de gaz metan dar fără succes.

Pentru că valoarea proiectului este una foarte mare şi nimeni nu este interesat să investească, primarul Dan Oloeriu spune că va fi refăcut studiul de fezabilitate astfel încât să aibă şanse de implementare-

“Lucrurile au început greşit. Noi avem un studiu de fezabilitate pe care l-am actualizat şi e posibil să-l reactualizăm. După ce obţinem toate avizele, depunem cererea către ANRE. Acolo se întruneşte o comisie care dă un aviz iar avizul este trimis către Ministerul Economiei care trebuie să scoată la licitaţie acel serviciu. Dacă operatorii licenţiaţi consideră că îşi pot recupera investiţia, vin la licitaţie. Dacă nu vine niciun operator, trebuie să investim noi din bugetul local. Potrivit studiului de fezabilitate, investiţia este estimată la 100 de miliarde de lei vechi”, ne-a spus Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi.

“Există varianta să reactualizăm studiul de fezabilitate şi să facem un proiect de o valoare mai mică, de 10 miliarde de lei vechi, astfel încât să vină un agent economic şi să investească la Flămânzi”, a adăugat edilul.

În cazul în care proiectul ar fi implementat, în oraşul Flămânzi ar exista aproximativ 3000 de beneficiari, conform studiului de oportunitate.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad