Connect with us

Politica

Un teolog din Dorohoi şi o avocată cu origini în Cernăuţi vor să reprezinte Botoşaniul în Parlament

Published

on

candidati-anr-adrian-rusu-anelis-scalat

Adrian Nicolae Rusu şi Elena Anelis Scalat sunt variantele propuse botoşănenilor de către Alianţa Noastră România (ANR) pentru Senat şi respectiv Camera Deputaţilor. Adrian Nicolae Rusu este teolog, a organizat mai multe expoziţii în ţară şi străinătate iar în ultima perioadă s-a ocupat de redescoperirea şi promovarea tradiţiilor judeţului Botoşani.

„Sunt din Dorohoi. Am fost implicat în câteva proiecte artistice în ultimii 20 de ani. Câteva expoziţii în ţară şi străinătate. M-am specializat pe icoana bizantină. (…) Singurii oameni cu care pot colabora în zona noastră sunt tinerii. Am iniţiat câteva proiecte în câteva şcoli din jurul Dorohoiului. În judeţul Botoşani s-au încondeiat ouă cu mult înainte de a fi descoperite şi iniţiate în Bucovina. Lucrul ăsta e mai puţin ştiut, l-am găsit la câţiva bătrâni din judeţ. Am găsit lucruri formidabile în ultimii doi ani de când umblu prin judeţul ăsta. S-a pierdut gustul pentru costumul popular, pentru tradiţiile populare. Cele mai cunoscute sunt cele de sărbători dar sunt şi altele care pot fi puse în valoare. Nădăjduiesc ca în scurt timp să pot face lucrul ăsta şi în Botoşani. L-am urmărit pe domnul Marian Munteanu încă de anul trecut. Eram în căutări. Fiecare prezenţă, fiecare articol, mi-au întărit convingerea că ar trebui să mă alături echipei pe care a iniţiat-o. Lucrurile se pot schimba în bine”, a declarat Adrian Nicolae Rusu.

Pentru Camera Deputaţilor, Alianţa Noastră România o propune pe avocata Elena Anelis Scalat.

„Sunt avocat de profesie, nu am făcut politică până acum. Am ieşit acum 26 de ani în stradă. După 26 de ani constat că foarte multe lucruri nu s-au schimbat în bine, societatea mergea din rău în mai rău şi am concluzionat că este momentul să facem pasul înainte. Sunt nemulţumită ca majoritatea românilor de tot ce s-a întâmplat în ultimii 26 de ani în ţara asta, îmi diresc să promovăm o serie de legi care să ajute cetăţenii români. De protecţie a consumatorului, să se reducă birocraţia din momentul de faţă, să se gândească nişte legi reale în învăţământ. Am avut şi am copil la şcoală. De 26 de ani se fac experimente pe copiii noştri, au ajuns să nu mai înveţe aproape nimic. Locuiesc în Bucureşti, am origini în partea aceasta. Tatăl meu şi bunicii mei sunt din Cernăuţi şi m-am îndreptat către zona asta care îmi este o zonă dragă”, a declarat Elena Anelis Scalat.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad