Connect with us

stiri

Liderul studenţilor din Piaţa Universităţii a venit la Botoşani pentru a susţine candidaţii ANR şi lansează atacuri către PNL, PSD, Tăriceanu şi Băsescu

Published

on

marian-munteanu3

Marian Munteanu, preşedintele ANR (Alianţa Noastră România), a venit astăzi la Botoşani pentru a participa la o acţiune electorală şi pentru a-şi prezenta planul şi priorităţile pentru următorii patru ani. Cunoscut mai mult ca lider al studenţilor din Piaţa Universităţii în 1989-1990, decât ca politician, Marian Munteanu vine cu un discurs naţionalist şi promite o altă abordare politică.

„Botoşaniul este un loc de care mă leagă multe lucruri. Unul din străbunicii mei este din Vorniceni. A fost preot la biserica din Vorniceni. A fost bunicul mamei. În plus, în Botoşani îl am pe marele meu magistru, de care am fost foarte apropiat, Patriarhul Teoctist, din Tocileni. Am venit să fiu alături de colegii mei de la alianţa noastră, oameni de foarte bună calitate, pe care îi susţin cu toată dragostea, oameni implicaţi în lucruri serioase, profesional şi civic. Cu toţii ne străduim să oferim o alternativă serioasă la debandada politică care de 20 şi ceva de ani a ţinut ţara asta în loc. E nevoie ca în parlament să mai intre şi oameni cinstiţi, competenţi. Ne-am săturat cu toţii de aceeaşi indivizi care se tot perindă şi din patru în patru ani vin cu promisiuni mincinoase. Este începutul unei construcţii care să ofere României o instituţie politică serioasă, creştin-democrată, conservatoare, care să apere valorile noastre identitare şi drepturile noastre patrimoniale. Este timpul să ne recuperăm pământurile care au fost vândute, să ne recuperăm resursele, să oprim jaful şi tăierile de păduri, să salvăm educaţia din mâna unor oameni incompetenţi, apărarea economiei româneşti. Miliarde şi miliarde de euro sunt trimişi afară în fiecare an şi nimeni nu face nicio anchetă. Dacă doi băieţi la un butic au greşit cu o chitanţă, vin Parchetele, vine ANAF-ul. Ăia care fură cu miliardele nu au niciun fel de probleme. Avem foarte multă treabă”, a declarat Marian Munteanu într-o conferinţă de presă organizată la Botoşani.

Potrivit unui sondaj intern, Alianţa Naţională România are 5,2%, cu mult peste procentele cu care este creditată în sondajelel comandate de PSD ori PNL.

marian-munteanu1„Avem 5,2%. Marţi o să avem ultima calibrare. Sondajele mincinoase făcute de aceşti escroci, mint oamenii cu obiectivul de a demoraliza oamenii. Ăştia fură tot. Nu au furat numai întreprinderi, terenuri,  resurse, bani. Fură şi minţile oamenilor. Dacă aveţi încredere în aceşti derbedei, ne merităm soarta. Eu cred că e momentul să nu mai avem încredere. Să avem încredere în oamenii reali, care provin din această societate, care nu au fost implicaţi în potlogăriile lor. Ce sondaje au făcut ei? L-au făcut în bucătărie şi l-au prezentat la televizor. Noi nu avem un procent suficient de mare ca să spunem că venim şi guvernăm noi. Suntem realişti. Eu speră să crească iar această săptămână va fi decisivă, se va mişca România tăcută iar alianţa noastră va avea un procent mare”, a mai spus preşedintele ANR.

„Într-un an de zile dăm cu ei de pământ”

Obiectivul ANR este accederea în parlament la alegerile din 11 decembrie după care formarea de organizaţii în fiecare localitate din ţară şi apoi guvernarea.

marian-munteanu„Mint toţi. Mint cum respiră. E timpul să începem o construcţie. Obiectivul nostru este ca într-un termen rezonabil să ajungem la o cu totul altă dimensiune. În doar trei luni am acoperit aproape integral ţara. Într-un an de zile dăm cu ei de pământ. Vrem să avem capacitatea de a guverna singuri. Noi avem resurse umane suficiente pentru a asigura două guverne, oameni de mare competenţă, dar nu e suficient. Trebuie să dispui de structuri organizate pe întreg teritoriul naţional. Un an, un an şi ceva durează până vom ajunge în ultimul cătun. Peste 60% din populaţia României nu vor niciunul dintre partidele astea. Tot ce vehiculează ei se încadrează în 40%”, a mai declarat Marian Munteanu.

Atacuri la Tăriceanu, Băsescu şi USR

Marian Munteanu a făcut referire şi la principalii adversari politici şi anume la liderii partidelor mici care speră să prindă pragul electoral pentru a intra în parlament.

Despre Tăriceanu şi ALDE: „Tăriceanu mai îndrăzneşte să candideze după ce a pierdut România 2 miliarde pentru că a dat el cu pixul, în calitate de prim-ministru. Acum apare că e patriot. O neruşinare de nu s-a pomenit”.

Destre USR: „Sunt ăştia de la USR care spun că e partid nou, băieţeii ăştia. Sunt o anexă a PNL-ului ca să mai păcălească pe unii. Sunt împreună cu Cioloş, cu tehnocraţii. Pe listele lor sunt numai miniştri, secretari de stat, oameni din guvern. Ăia nu au nicio structură şi îi dau în sondaje cu 10%. Dacă îi cauţi, nu au niciunul. Sunt nişte gogoşi propagandistice”.

Despre PMP şi Băsescu: „PMP-ul este al nimănui, o hologramă. Ăla e pe persoană fizică. E omul ăla care nu se potoleşte. E ruşinos. A făcut numai prostii cât a fost preşedinte. Ai fost preşedinte, mergi acasă, fă o treabă civică. Nu o să intre în parlament. Nu are nici 3%”.

Despre UDMR: „Noi ne dorim ca în parlament să determinăm implementarea câtorva măsuri legislative şi executive care sunt nenegociabile. Noi nu suntem UDMR-ul şi nu facem jocuri şi aranjamente. Pe noi ne interesează temele noastre”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad