Connect with us

AGRICULTURA

Muzeu inaugurat de Ziua Naţională a României în oraşul din care a pornit RĂSCOALA de la 1907 GALERIE FOTO&VIDEO

Published

on

flamanzi-inaugurare-muzeul-taranului-colaj

Două evenimente cu mare însemnătate în oraşul Flămânzi. Locuitorii acestui micuţ oraş din judeţul Botoşani au sărbătorit astăzi Ziua Naţională a României şi în acelaşi timp au participat la inaugurarea Muzeului Ţăranului din Flămânzi.

Sute de oameni s-au adunat astăzi la prânz în curtea fostului sediu al primăriei Flămânzi acolo unde s-a realizat Muzeul Ţăranului din Flămânzi, un punct de atracţie turistic amenajat cu fonduri europene. Evenimentul a fost deschis de corul din localitatea care a intonat imnul naţional după care preoţii din Flămânzi au oficiat o slujbă. Acţiunea s-a încheiat cu două cântece patriotice şi vizitarea muzeului care a fost dotat cu obiecte donate de locuitorii oraşului. În final, autorităţile locale au pregătit pentru cei prezenţi tradiţională fasole şi vin fiert.

Muzeul Ţăranului din Flămânzi a fost realizat printr-un proiect în valoare de peste 5 milioane de lei, finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul “Valorificarea potenţialului turistic şi conservarea moştenirii culturale a oraşului Flămânzi” a fost iniţiat în urmă cu aproape şase ani iar în 2013 a fost aprobat intrând la finanţare. În afara muzeului inaugurat astăzi, au mai fost reabilitate două monumete istorice plus Biserica Sf. Nicolae de la Prisacani, o biserică din lemn, veche de aproape 400 de ani.

Muzeul va fi deschis de marţi până duminică iar preţul de intrare va fi unul simbolic, 2 lei pentru adulţi şi 50 de bani pentru copii.


Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad