Connect with us

AGRICULTURA

Muzeu inaugurat de Ziua Naţională a României în oraşul din care a pornit RĂSCOALA de la 1907 GALERIE FOTO&VIDEO

Published

on

flamanzi-inaugurare-muzeul-taranului-colaj

Două evenimente cu mare însemnătate în oraşul Flămânzi. Locuitorii acestui micuţ oraş din judeţul Botoşani au sărbătorit astăzi Ziua Naţională a României şi în acelaşi timp au participat la inaugurarea Muzeului Ţăranului din Flămânzi.

Sute de oameni s-au adunat astăzi la prânz în curtea fostului sediu al primăriei Flămânzi acolo unde s-a realizat Muzeul Ţăranului din Flămânzi, un punct de atracţie turistic amenajat cu fonduri europene. Evenimentul a fost deschis de corul din localitatea care a intonat imnul naţional după care preoţii din Flămânzi au oficiat o slujbă. Acţiunea s-a încheiat cu două cântece patriotice şi vizitarea muzeului care a fost dotat cu obiecte donate de locuitorii oraşului. În final, autorităţile locale au pregătit pentru cei prezenţi tradiţională fasole şi vin fiert.

Muzeul Ţăranului din Flămânzi a fost realizat printr-un proiect în valoare de peste 5 milioane de lei, finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul “Valorificarea potenţialului turistic şi conservarea moştenirii culturale a oraşului Flămânzi” a fost iniţiat în urmă cu aproape şase ani iar în 2013 a fost aprobat intrând la finanţare. În afara muzeului inaugurat astăzi, au mai fost reabilitate două monumete istorice plus Biserica Sf. Nicolae de la Prisacani, o biserică din lemn, veche de aproape 400 de ani.

Muzeul va fi deschis de marţi până duminică iar preţul de intrare va fi unul simbolic, 2 lei pentru adulţi şi 50 de bani pentru copii.


Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )