Connect with us

Administratie

Locativa nu mai prelungeşte contractele chiriaşilor cu datorii mari

Published

on

camin-textila

Chiriaşii care au acumulat datorii mari vor fi evacuţi la finalul contractului. Reprezentanţii SC Locativa SA, societatea care administrează locuinţele aflate în proprietatea municipalităii, spun că nu vor mai prelungi contractele celor care au datorii.

„Nu am acceptat prelungirea contractelor de închiriere. Câteva familii care nu au contractele de închiriere actualizate, urmează a fi evacuate. În primă fază au fost trei cazuri dar se pare că unul a achitat o parte din datorii şi mai are o restanţă la apă rece”, ne-a spus Florin Gornea, directorul SC Locativa SA.

La începutul acestui an, mai mulţi consilieri locali solicitau alocarea de fonduri şi schimbarea sistemului de distribuţie în căminele din zona industrială unde mereu sunt probleme. Trecerea de la distribuţia pe verticală la cea pe orizontală ar însemna nişte costuri mari iar reprezentanţii Locativa spun că nu se justifică în acest moment.

„În urmă cu vreo opt ani am încercat varianta distribuţiei pe orizontală. Aducerea unei conducte de distribuţie de la Modern Calor este o investiţie foarte mare. Costă cel puţin cinci miliarde de lei vechi, trebuie schimbată toată distribuţia în interiorul căminului. În plus, dacă sunt la Modern Calor nu înseamnă că nu mai plătesc agentul termic. Şi Modern Calor ar sista furnizarea căldurii în cazul în care s-ar înregistra debite”, a mai declarat directorul Locativa.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad