Connect with us

Administratie

80% din fântânile satului Costeşti au secat în vara acestui an. Autorităţile locale au luat o primă măsură

Published

on

costesti-foraj-fantana-mare-adancime-1

Satul Costeşti din comuna Răchiţi a fost una dintre localităţile grav afectate de seceta din 2016. 80% dintre fântâni au secat iar autorităţile locale au fost nevoite să apeleze la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a asigura cât de cât necesarul de apă locuitorilor.

În această toamnă, a fost demarat un proiect prin care se intenţionează realizarea unui puţ de mare adâncime. Este vorba de un foraj care ar putea ajunge până la 120 de metri, plus instalaţia necesară şi un bazin de stocare a apei. Întreaga investiţie este estinată la 100.000 de lei.

“Am început lucrările la un puţ de mare adâncime şi sperăm că vom găsi apă potabilă. Am făcut nenumărate demersuri către ISU, către Prefectură. În vara acestui an au fost mari probleme cu apa în satul Costeşti. 80% din fântâni au secat. Noi sperăm să rezolvăm problema apei cu acest puţ de mare adâncime. Până la găsirea unei soluţii de a aduce apă din reţeaua judeţeană, trebuia să găsim o soluţie pe plan local”, ne-a spus Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiţi.

florin-bulgaru-primar-rachiti-1costesti-foraj-fantana-mare-adancime-3

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad