Connect with us

Politica

Vin banii către primării. Cr. Achiţei: „Vor fi asigurate tot ceea ce înseamnă salarii în absolut toate domeniile”

Published

on

cristian-achitei

Guvernul a făcut o rectificarebugetară prin care a alocat sumele necesare primăriilor şi instituţiilor deconcentrate pentru plata salariilor şi a cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul acestui an.

Potrivit reprezentanţilor PNL, judeţul Botoşani este în top în ceea ce priveşte sumele pe care le va primi de la bugetul statului.

„Ieri a avut loc şedinţa de Guvern prin care s-a făcut o rectificare bugetar pozitivă. Avem sumele alocate pentru judeţul Botoşani şi iată că Guvernul Cioloş arată că este preocupat de tot ce înseamnă sume pentru Moldova şi judeţul Botoşani. De asemenea, arată preocuparea parlamentarilor Partidului Naţional Liberal pentru susţinerea Guvernului Cioloş. Suntem în primele zece judeţe din ţară ca sume alocate. Sume din valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate ale judeţelor: Botoşaniul primeşte 3,842 milioane de lei. Pentru susţinerea sistemului de protecţia copilului 2.038.000 lei, pentru susţinerea centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap 1.699.000 lei, pentru programul fructe în şcoli 105.000 lei”, a declarat Cristian Achiţei, candidat PNL la Camera Deputaţilor.

„Pentru echilibrarea bugetelor, judeţul Botoşani primeşte 38.978.000 lei. 80% din bani vor fi distribuiţi de Finanţe către primării pentru echilibrarea bugetelor şi 20% vor fi distribuiţi de către Consiliul Judeţean pentru cofinanţări sau programe de dezvoltare locală. Din aceste sume pe care le vor primi comunele pentru echilibrarea bugetelor locale, vor fi asigurate tot ceea ce înseamnă salarii în absolut toate domeniile inclusiv în învăţământ. Am înţeles că PSD-ul merge prin judeţ şi spune că nu vor fi salarii pentru profesorii sau alte categorii. Guvernul Cioloş a fost preocupat de această treabă şi toată lumea îşi va primi salariile. Sper ca cei din PSD să-l sprijine pe preşedintele Consiliului Judeţean pentru a căpăta curaj şi să aloce aceşti bani cât mai rapid pentru că este mare nevoie. Am văzut că îi e frică să lucreze cu banii publici. La Călăraşi este un proiect care se derulează prin Agenţia Fondului de Mediu. Este necesară o cofinanţare de minim trei miliarde pentru că altfel există riscul ca acel proiect să se piardă. Îi doresc preşedintelui Consiliului Judeţean mult curaj”, a adăugat candidatul PNL.

În afara acestor bani, primăriile care au avut lucrări în derulare anul acesta vor mai primi banii necesari decontării facturilor.

„Pe Ministerul Dezvoltării Regionale, au fost alocate toate sumele pentru facturile nedecontate în acest moment, pe lucrările la Ordonanţa 28, adică la Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Până la sfârşitul anului, toate aceste lucrări vor fi plătite la zi”, a mai spus Cristian Achiţei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad