Connect with us

AGRICULTURA

Şoptică: Achim Irimescu a reuşit să plătească integral subvenţiile pentru anul trecut şi s-au plătit subvenţiile în avans pentru anul viitor

Published

on

pnl-conferinta-roman-soptica-achitei1

Costel Şoptică, candidat PNL la Senat, a lansat un atac la adresa social democraţilor pe care îi acuză de demagogie şi de faptul că îi dezinformează pe fermierii din judeţul Botoşani.

„Acum o săptămână a fost prezent la Botoşani fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii, domnul Botănoiu, ocazie cu care a înşiruit tot felul de prostii. A spus că PSD va da apă pentru irigaţii, gratuit. În acest moment, apa pentru agricultură, prima treaptă, este gratuită şi astăzi. Nu dă PSD-ul nicio gratuitate. Este o demagogie şi o falsă informare a cetăţenilor. Noi ne propunem să fim corecţi şi să transmitem un mesaj corect cetăţenilor. Toţi cei care îşi doresc să irigii, trebuie să se asocieze într-o asociaţie de udători şi să facă o cerere către ANIF Botoşani. Prin bugetul votat la nivel naţional, ANIF este obligat să preia cererile şi să ceară de la ANIF Bucureşti care va pune la dispoziţie sumele necesare atât pentru întreţinerii instalaţiilor de irigaţii cât şi pentru energia electrică necesară pompării apei în canalele primare”, a declarat Costel Şoptică într-o conferinţă de presă.

În plus, candidatul liberal a afirmat că ministrul Agriculturii a reuşit să rezolve problema subvenţiilor iar fermierii şi-au primit toţi banii plus 70% din subvenţiile pe care urmau să le încaseze anul viitor.

„Toată vara a fost un tam-tam extraordinar că nu vin subvenţiile la timp. În judeţul Botoşani avem peste 36.000 de fermieri. Subvenţiile nu au venit la timp pentru că acest Botănoiu care ocupa funcţia de secretar de stat, a blocat în permanenţă, prin schimbări de directori, prin trimiterea în concediu medical, prin inventarea unei noi virgule în cererea APIA. În permanenţă a tras frâna de mână acestei agenţii iar subvenţiile nu au fost plătite la timp ci cu întârzieri de cinci-şase luni. După ce a fost dat afară Botănoiu, ministrul Achim Irimescu a reuşit să plătească integral subvenţiile pentru anul trecut şi s-au plătit subvenţiile în avans pentru anul viitor. Din 36.000 de fermieri, 31.000 deja au primit subvenţiile în avans. Iată că se poate iar acest guvern tehnocrat condus de Dacian Cioloş îşi face treaba foarte bine atunci când nu are beţe puse în roate de pesedişti”, a mai spus Costel Şoptică.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad