Connect with us

National

Veste excelentă pentru angajaţi: pot primi 150 de lei sub formă de tichete cadou, de Crăciun. În ce condiţii

Published

on

tichete-cadou-foto-rtv

Angajaţii din România pot primi până la 150 de lei de persoană sub formă de tichete cadou, pentru sărbătorile de Crăciun. Potrivit noului Cod Fiscal, care a intrat în vigoare la începutul acestui an, tichetele cadou sub această valoare nu mai sunt impozitate.

Tichetele cadou acordate în baza contractului de muncă drept cadouri salariaților, cât și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, sau drept cadouri oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie, sunt neimpozabile din perspectiva impozitului pe venit, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 de lei.
Tichetele cadou sunt neimpozabile atât în beneficiul propriilor angajați, cât și în beneficiul copiilor minori ai acestora
Până la intrarea în vigoare a Noului Cod fiscal, beneficiau de facilitățile fiscale doar companiile care acordau tichetele cadou în beneficiul copiilor minori ai angajaților.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad