Connect with us

Sanatate

Un copil de şase ani a ajuns în comă alcoolică la spital, după ce a băut vin

Published

on

spital-copii

Un copil de sase ani din judetul Botosani a ajuns in coma alcoolica la spital, dupa ce a baut vin. Bautura ar fi primit-o de la sora lui mai mare cu cinci ani decat acesta. Dupa ce a consumat alcool, minorul a inceput sa se simta rau.

Baietelul a fost adus cu ambulanta la sectia de pediatrie, unde a ramas internat.Medicii i-au acordat ingrijiri medicale si tratament de specialitate.

“E vorba de un baietel in varsta de sase ani care a fost adus in coma gradul unu spre doi, dupa consum de alcool in familie. Deci sora lui mai mare i-a dat sa consume bauturi alcoolice, cel mai probabil vin. Copilul este in afara de orice pericol acum, s-a facut tratamentul specific intoxicatiei cu alcool, dar problema care se ridica este starea de ingrijire a acestuia motiv pentru care noi am sesizat Protectia Copilului”, a declarat Aurel Tinca, medic sef sectia de pediatrie.

Cazul a intrat in atentia celor de la Protectia Copilului care au demarat o ancheta sociala.

“Dupa o prima evaluare si din discutiile purtate cu parintii pare a fi vorba de un caz accidental. Copilul a fost incredintat familiei care va fi monitorizata de asistentii sociali. Cazul ramane in atentia noastra”, a declarat Dan Slincu, director Protectia Copilului.

Probele prelevate de cadrele medicale au indicat ca minorul avea o alcoolemie de 1,15 g/l alcool pur in sange. In cursul zilei de astazi minorul a fost externat din spital si a fost incredintat in continuare familiei, dar sub supravegherea specialistilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )