Connect with us

Sanatate

Un copil de şase ani a ajuns în comă alcoolică la spital, după ce a băut vin

Published

on

spital-copii

Un copil de sase ani din judetul Botosani a ajuns in coma alcoolica la spital, dupa ce a baut vin. Bautura ar fi primit-o de la sora lui mai mare cu cinci ani decat acesta. Dupa ce a consumat alcool, minorul a inceput sa se simta rau.

Baietelul a fost adus cu ambulanta la sectia de pediatrie, unde a ramas internat.Medicii i-au acordat ingrijiri medicale si tratament de specialitate.

“E vorba de un baietel in varsta de sase ani care a fost adus in coma gradul unu spre doi, dupa consum de alcool in familie. Deci sora lui mai mare i-a dat sa consume bauturi alcoolice, cel mai probabil vin. Copilul este in afara de orice pericol acum, s-a facut tratamentul specific intoxicatiei cu alcool, dar problema care se ridica este starea de ingrijire a acestuia motiv pentru care noi am sesizat Protectia Copilului”, a declarat Aurel Tinca, medic sef sectia de pediatrie.

Cazul a intrat in atentia celor de la Protectia Copilului care au demarat o ancheta sociala.

“Dupa o prima evaluare si din discutiile purtate cu parintii pare a fi vorba de un caz accidental. Copilul a fost incredintat familiei care va fi monitorizata de asistentii sociali. Cazul ramane in atentia noastra”, a declarat Dan Slincu, director Protectia Copilului.

Probele prelevate de cadrele medicale au indicat ca minorul avea o alcoolemie de 1,15 g/l alcool pur in sange. In cursul zilei de astazi minorul a fost externat din spital si a fost incredintat in continuare familiei, dar sub supravegherea specialistilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad