Connect with us

National

PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Decembrie

Published

on

iarna, intrare lebada (2)

ANM a anunţat previziunile meteo pentru următoarele zece zile, pe zone geografice. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MOLDOVA / În prima săptămână, valorile termice nu vor avea variații importante de la o zi la alta și vor fi apropiate de cele normale în această perioadă. În medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, iar minimele între -1 și 3 grade. Și în cea de-a doua săptămână regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei și va fi în scădere în perioada 28…30 noiembrie, apoi în creștere ușoară. În medie, maximele se vor încadra între 1 și 7 grade, iar minimele între -3 și 1 grad, valorile mai mari înregistrându-se la începutul săptămânii. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată pe parcursul săptămânii a doua, dar acestea vor fi slabe cantitativ și se vor semnala pe spații mici, în special la sfârșitul perioadei de prognoză.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad