Connect with us

Sanatate

AFACERE sau NEPĂSARE? Tomograful Spitalului Judeţean Botoşani este în continuare nefuncţional iar pacienţii sunt trimişi la un centru privat

Published

on

spital dorohoi, computer tomograf (4)

Spritalul Judeţean Botoşani are computer tomograf doar teoretic. Aparatul este mai mult defect iar pacienţii care au nevoie de investigaţii sunt direcţionaţi către un centru privat sau către alte spitale din ţară.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Botoşani spun că pacientii care ajung pe timp de noapte in unitatea medicala trebuie sa astepte pana a doua zi cand se deschide centrul privat unde isi pot face investigatiile de care au nevoie. Daca in timpul noptii apar cazuri grave acestea sunt directionate catre Iasi, tocmai pentru a nu-i pune in pericol pe bolnavi.

“In cursul noptii, in cazul in care pacientii sunt in stare grava acestia sunt trimisi la Iasi pentru investigatii si tratament. In cazul pacientilor care nu sunt urgente, acestia sunt temporizati in cadrul spitalului sub supravegherea medicilor curanti pana a doua zi dimineata cand se vor efectua examenele necesare”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Reprezentantii unitatii medicale spun că au demarat procedura de achizitie a unui tub nou pentru tomograf, iar costurile cu aceasta reparatie ajung pana la 400.000 de lei.

De trei saptamani, de cand computerul tomograf din cadrul spitalului s-a stricat, in medie cate 10 pacienti pe zi au fost dusi sa-si faca investigatiile necesare la centrul privat din oras care are in dotare tomograf.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad