Connect with us

Politica

VIDEO / Leon Dănăilă la braţ cu Alina Gorghiu într-o conferinţă de presă la PNL Botoşani. „Două lucruri o să caut să le distrug: corupţia şi incompetenţa. Astea două merg mână în mână”

Published

on

leon-danaila-alina-gorghiu-conferinta-de-presa-pnl-botosani-5

Leon Dănăilă şi Alina Gorghiu au fost prezenţi la lansarea candidaţilor PNL Botoşani pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. După lansarea care a avut loc la Casa Sindicatelor, cei doi au susţinut o conferinţă de presă la sediul partidului.

Alina Gorghiu a vorbit despre decalajul dintre Ardeal şi Moldova şi a promis în cazul în care liberalii vor ajunge la guvernare, nord-estul ţării va primi finanţări mai mari decât până acum.

„Sunt convinsă că va fi un entuziasm necesar şi suficient astfel încât rezultatul de la alegerile generale să fie o performanţă şi un rezultat mai bun faţă de alegerile locale. Îi felicit pe colegii mei pentru felul cum au construit echipa şi pentru felul în care reuşesc să facă opoziţie faţă de un PSD demagog, nerealist, faţă de propaganda unui partid de stânga care altceva decât est nu înţelege. Suntem datori să aducem Moldova acolo unde în acest moment este Ardealul. Un decalaj de dezvoltare pe care suntem obligaţi să-l surmontăm”, a declarat Alina Gorghiu care a comentat şi situaţia lui Verginel Gireadă care nu a fost votat de liberalii din Botoşani dar a fost inclus pe lista de candidaţi de către Biroul Politic Naţional.

„Lista este o opţiune pe care o face filiala judeţeană cu votul Biroului Politic Naţional. Au fost discuţii în Biroul Politic Naţional, discuţiile rămân în Biroul Politic Naţional. Eu ştiu că există o declaraţie pe proprie răspundere că cazierul fiecăruia din acest judeţ este curat”, a adăugat ppreşedintele Partidului Naţional Liberal.

„Corupţia nu-mi place”

Academicianul Leo Dănăilă, o personalitate a medicinii româneşti şi nu numai, a surprins în momentul în care aacceptat să intre în politică. El spune că nu a stat prea mult pe gânduri şi că a acceptat imediat propunerea Alinei Gorghiu.

„Pentru prima dată intru şi eu în politică, datorită doamnei Alina Gorghiu. Am fost întrebat cât timp mi-a trebuit să mă hotărăsc ca să intru în politică. Am spus: trei secunde. Eu ştiu că Partidul Liberal este un partid scris în cartea de istorie, un partid cu o doctrină foarte bine stabilită”, a declarat Leon Dănăilă care a mai afirmat că nu ar fi acceptat vreo ofertă de la un alt partid.

„Nu aş fi făcut-o. Partidele celelalte au o doctrină mai nouă, mai puţin importantă. Cu oameni mai corupţi. Mie corupţia nu-mi place. Dacă o să ajung în Senat, două lucruri o să caut să le distrug: corupţia şi incompetenţa. Astea două merg mână în mână. Ei se susţin foarte bine unii pe alţii, se ştiu care sunt”, a mai spus academicianul.

Deşi are vârsta de 83 de ani, Leon Dănăilă nu ar spune nu unei propuneri de a fi ministrul Sănătăţii. O astfel de propunere a mai primit în perioada comunistă dar a refuzat-o.

„Dacă îmi propune… Am o experienţă foarte mare. Mi-a mai propus o dată pe timpul comunismului să fiu ministru Sănătăţii, am refuzat categoric. Aveam o platformă profesională foarte bine pusă la punct. Veneau toate personalităţile la mine, inclusiv din străinătate. am fost premiat de trei preşedinţi: Emil Constantinescu, Traian Băsescu şi anul trecut de domnul Iohannis cu Steaua României”, a afirmat Leon Dănăilă.

leon-danaila-alina-gorghiu-conferinta-de-presa-pnl-botosani-6 leon-danaila-alina-gorghiu-conferinta-de-presa-pnl-botosani-4 leon-danaila-alina-gorghiu-conferinta-de-presa-pnl-botosani-3 leon-danaila-alina-gorghiu-conferinta-de-presa-pnl-botosani-2 leon-danaila-alina-gorghiu-conferinta-de-presa-pnl-botosani-1

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad