Connect with us

Sanatate

Frigul face victime la Botoşani. Pacienţi aduşi la spital în stare de hipotermie

Published

on

upu pediatrie copil (4)

Temperaturile scazute din ultimele zile au facut victime la Botosani. In Unitatea de Primiri Urgente au fost adusi cu ambulantele un numar de cinci botosaneni cu varste cuprinse intre 27 si 61 de ani care prezentau hipotermie sau degeraturi la nivelul membrelor.

Acestia au fost investigati in urgenta, iar in functie de starea lor au fost internati pe sectiile spitalului. Cel mai grav caz a fost cel al unui barbat de 49 de ani din judet care a fost adus in urgenta de un echipaj al ambulantei, dupa ce a fost gasit de vecini inghetat de frig in propria locuinta.

De regula acesti pacienti care ajung in spital in stare de hipotermie provin din randul persoanelor fara adapost, darmai sunt si cazuri de bolnavi care ajung in aceasta stare pentru ca nu se protejeaza de frig.

Hipotermia reprezinta scaderea anormala a temperaturii corpului. Aceasta se poate datora expunerii prelungite a corpului la temperaturi scazute. “Din data de 12 noiembrie anul curent pana in data de 17, au fost adusi un numar de cinci pacienti cu varste cuprinse intre 27 si 61 de ani . O parte din ei prezentau hipotermie, degeraturi la nivelul mainilor bilateral.  Unii dintre acestia au fost internati in cadrul spitalului, dupa ce au fost explorati in Unitatea de Primiri Urgente, iar doi dintre ei au fost dirijati catre sectia de psihiatrie avand in vedere antecedentele lor, unul cu antecendete psihiatrice si unul consumator de alcool”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU-SMURD.

La Botosani, pana in prezent trei persoane fara adapost au murit din cauza frigului. Simptomele hipotermiei includ senzatia de frig si tremuraturile care pot fi urmate de gandire dificila, confuzie, neindemanare, epuizare si in final inconstienta. Pe masura ce avanseaza hipotermia, mare parte din fluxul de sange este redirectionat dinspre piele spre organele vitale..

Avand in vedere temperaturile scazute, cadrele medicale se asteapta ca numarul celor care vor ajunge in urgenta cu hipotermie sau degeraturi sa creasca in urmatoare perioada. Mai ales ca la Botosani sunt peste 100 de oameni ai strazii.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad