Connect with us

Sanatate

Secţia de ortopedie din Botoşani este supraaglomerată. 51 de pacienţi pe 43 de paturi

Published

on

pacienti-spital

E o aglomeratie de nedescris de sectia de ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta Botosani. In ultima perioada a crescut numarul de pacienti care au nevoie de spitalizare pe aceasta sectia si sunt atat de multi incat nu mai au loc in saloane.

Ortopedia are o capacitate de 43 de paturi, iar in prezent numarul de pacienti este de 51. S-a ajuns in situatia ca pacientii sa fie adusi cu paturile din urgenta si sa astepte in sectie pana se elibereaza un loc.

“Din cauza numarului foarte mare de pacienti care se prezinta cu fracturi in Unitatea de Primiri Urgente suntem nevoiti sa utilizam paturile din UPU pentru acesti bolnavi pana la externarea pacientilor din cadrul sectiei”, a declarat  Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Ca sa redreseze situatia, sefii unitatii medicale au gasit o solutie temporara unde sa-i cazeze pe bolnavii care nu mai au loc pe sectia de ortopedie.

“Situatia este temporara. Exista o incidenta foarte mare a cazurilor care necesita spitalizare si interventii chirurgicale ortopedice. Acum pe 43 de paturi avem 51 de pacienti. Masura gasita de noi a fost sa transferam acesti pacienti pe sectiile care nu au indice mare de ocupare a paturilor, respectiv sectia de Neurochirurgie, in perspectiva chiar Oftalmologia, si sectii unde nu exista risc infectios major”, a declarat Angela Turcanu, director medical Spitalul Judetean de Urgenta.

In toata aceasta ecuatie mai apare o problema. Timpul de asteptare la interventii chirurgicale ortopedice este unul mare, intrucat sunt foarte multi bolnavi, iar pe zi se fac pana la 4 astfel de operatii. Din acest motiv, de multi ani, medicii ortopezi au spus ca au nevoie de o a doua sala de operatie pentru acest tip de interventii, dar pana in prezent nu s-a concretizat absolut nimic.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad