Connect with us

Politica

VEŞTI PROSTE pentru viitorii parlamentari. Vor trebui să muncească toată săptămâna şi nu doar două zile

Published

on

parlament

Activitatea Parlamentului ar urma să se schimbe radical dacă propunerile formulate de PNL vor fi adoptate de viitorul legislativ. Purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, a prezentat marţi o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea şi transparentizarea activităţii parlamentului.

Potrivit acesteia, nu este de ajuns să avem oameni noi în Parlament (în 2008, 80% dintre parlamentari erau la primul mandat, spune Sătfoiu), ci trebuie să se schimbe şi felul în care aleşii lucrează.

“Vom veni cu o serie de propuneri de modificare la regulamentul Camerei şi Senatului, care vor începe inclusiv cu programul Parlamentului. Nu e un lucru foarte onorabil să spunem că în prezent orele însumate de către un parlamentar în plen şi în comisii poate reprezintă maxim 10 ore pe săptămână. Drept urmare noi vom propune o modificare a programului. Va fi o săptămână plen, o săptămână comisii o săptămână circumscripţii. În urma discuţiilor, s-ar putea propune şi alte variante. În mod evident nu putem continua cu actualul program al parlamentului”, a declarat Adriana Săftoiu, după care a prezentat lista propunerilor:

– Prezenţa să fie făcută doar pe baza cartelei de vot, inclusiv în zilele de comisii.

– În zilele cu vot în comisii şi sau în plen, prezenţa ar trebui dictată de exprimarea votului.

– Prezenţa parlamentului să fie confirmată atât la începutul cât şi la finalul zilei de lucru.

– Transmiterea cartelei către altă persoană pentru a confirma prezenţa în sediul Parlamentului, votul electronic la două cartele, semnături în numele altei persoane sau lăsarea cartelei de vot în aparat la părăsirea sălii de şedinţă să fie sancţionate inclusiv cu suspendarea indemnizaţiei pe trei luni.

Sursa: Ştiripesurse.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad