Connect with us

Evenimente

Incendii la Smârdan și Sarafinești. Două femei au ajuns la spital

Published

on

incendiu-smardan

Două femei de 85, respectiv 36 de ani, din satul Smârdan (comuna Suharău) şi satul Sarafineşti (comuna Corni), au ajuns la spital după ce propriile locuinţe au fost cuprinse de flăcări.

Prima a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică, fiind transportată la Spitalul Municipal Dorohoi de un echipaj SMURD.

Femeia de 36 de ani a suferit arsuri uşoare la o mână şi un picior, fiind preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani pentru continuarea investigaţiilor şi asigurarea tratamentului de specialitate.

Izbucnite într-un interval de o oră, cele două incendii au avut aceeaşi cauză, respectiv jar căzut din sobă pe materiale combustibile.

La Smârdan, flăcările au distrus acoperişul şi bunurile din două încăperi ale unei anexe gospodăreşti, iar la Sarafineşti bunurile dintr-o încăpere a locuinţei. Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la cca. 30.000 de lei. Pentru stingerea incendiilor şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 23 de pompieri militari şi voluntari cu patru autospeciale cu apă şi spumă. S-au salvat şi protejat bunuri materiale de peste 100.000 lei.

Jarul căzut din sobă pe materiale combustibile se află printre cele mai frecvente cauze de incendiu în sezonul rece. Pentru înlăturarea pericolului de incendiu din locuinţe, pompierii botoşăneni recomandă:

  • să montaţi pe pardoseală, în faţa uşiţei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 m;
  • să nu introduceţi în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul;
  • să nu lăsaţi uşa de la focar deschisă;
  • să nu supraîncălziţi sobele;
  • să nu folosiţi sobe sau alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii.
  • Sobele şi alte mijloace de încălzire trebuie supravegheate permanent pe timpul funcţionării.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad