Connect with us

Politica

C. Achiţei: “PNL susţine creşterea salariilor cu 30% în sistemul bugetar, de la 1 iulie 2017”

Published

on

cristian-achitei

Liberalii nu sunt de accord cu propunerea social democraţilor cu privire la creşterile salariale şi au propria variantă. Ei promit o majorare salarială cu 30% în tot sectorul bugetar, începând cu data de 1 iulie 2017.

“Unul din cele mai fierbinţi subiecte este legea majorării salariale, propusă abuziv, ilegal şi populist, de către PSD în Parlament. Poziţia PNL este că România are nevoie la ora actuală de corectitudine în politică. PNL doreşte să mărească salariile în domeniul bugetar însă aplicând legea salarizării unitare care va fi prezentată public în maxim două săptămâni. Majorările salariale trebuie făcute astfel încât să beneficieze toţi agajaţii şi toate categoriile ocupaţionale. Acţiunea PSD de a acorda majorări doar pentru unii angajaţi, în mod cert dezechilibrează sistemul şi crează noi inechităţi care deja există. PNL vrea ca majorările salariale în sistemul bugetar să fie certe, aplicabile şi sustenabile pe termen lung. PSD cultivă sărăcia şi exploatează în beneficiu electoral conflictul dintre categoriile de bugetari. PSD încalcă legile româneşti şi în primul rând se încalcă legea responsabilităţii fiscale care interzice majorarea cheltuielilor de personal cu şase luni înainte de alegeri. Majorările nu se referă la cei care intră în sistem şi care au salarii mici. În schimb, cei care au salarii mari, vor avea şi mai mari. De asemenea, dacă vom insista pe sănătate şi educaţie, vom defavoriza administraţia publică, poliţia, DSV-urile, instituţiile de mediu. Doar prin legea salarizării unitare putem ajunge la o salarizare corectă”, a declarat Cristian Achiţei, candidat PNL la Camera Deputaţilor.

“PNL refuză să fie părtaş la operaţiunea PSD de dinamitare a sistemului public de salarizare, o acţiune de manipulare electorală. PNL susţine un program guvernamental onest şi corect. PNL susţine creşterea salariilor cu 30% în sistemul bugetar, de la 1 iulie 2017, dar în cadrul aplicării legii salarizării unitare. Domeniul sănătăţii este unul prioritar pentru PNL. După aprobarea legii salarizării, de la 1 iulie 2017, să dublăm salariile medicilor şi să aibă loc creşterea salariilor asistenţilor medicali cu 20% anual până la dublarea acestora”, a adăugat Cristian Achiţei.

“Dacă la un învăţător intrat acum în sistem salariul îi creşte cu 2-3% conform legii votată de PSD şi ALDE, directorului de şcoală îi creşte salariul cu 50%. Contabilului şef de la spital îi creşte salariul cu 63% iar un asistent sau un infermier primeşte 3-4%. Noi dorim să facem o majorare echitabilă. Propunerea noastră este o creştere cu 30% în termen de cinci ani, pentru tot sistemul bugetar”, a completat Cătălin Flutur, preşedintele PNL Botoşani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad