Connect with us

Administratie

Schimbări în ceea ce priveşte plăţile pentru părţile comune la bloc. VEZI ce conţine proiectul de lege

Published

on

bloc, apartamente

Calculul plăţilor pentru părţile comune, la bloc, ar putea fi schimbat, dacă se va vota în Parlament o propunere prin care nu se va mai lua în considerare suprafaţa, ci numărul de persoane. În această situaţie, oamenii ar trebui să ştie că datoriile acumulate, în caz de neplată a unora dintre proprietari, vor putea afecta întreaga asociaţie, devenind comune.

Propunerea de a se schimba calculul întreţinerii pentru părţile comune – holuri, lifturi, terasă etc. – pare a veni în sprijinul celor care acum sunt discriminaţi, pentru că plătesc mai mulţi bani în funcţie de suprafaţa apartamentului pe care îl deţin, şi nu în funcţie de numărul de persoane care locuiesc în apartament.

Deşi aparent este o propunere care ar elimina discriminarea, această schimbare ar putea avea, de fapt, efecte devastatoare, pentru că nu s-a luat în calcul imposibilitatea de plata a celor care deja sunt foarte săraci.

Acumularea datoriilor

Datoriile acumulate de la cei care nu vor mai putea plăti o întreţinere mult mai mare decât în prezent vor deveni datorii ale asociaţiilor de proprietari şi se va putea ajunge până la debranşarea unor blocuri de la utilităţi.

“Nu se poate vota aşa ceva. Este absurd. Ar ieşi război civil. Cred că în sistemul juridic al ţării încă mai există oameni normali, care să împiedice o astfel de anomalie”, spune Radu Opaina, preşedintele Asociaţiilor de Proprietari din România.

În acest moment, în Capitală sunt aproape 1.000 de blocuri debranşate de RADET, din cauza datoriilor, conform lui Opaina. În cele mai multe cazuri, la datoriile proprietarilor s-au adăugat şi furturile din casieria administraţiei. La nivelul întregii ţări, peste un milion de locuinţe au rămas fără furnizor de căldură, tot din cauza datoriilor acumulate.

Citeşte mai mult pe Jurnalul.ro 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad