Connect with us

Economic

Românii vor putea scoate bani de pe card din magazine, de la anul

Published

on

bancomat foto mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea prin care vom putea “scoate” bani de pe card de la casieriile magazinelor. Mai exact, dacă rămâi fără bani cash şi nu ai niciun bancomat în preajmă, te duci la magazin, plăteşti cumpărăturile cu cardul şi poţi cere casierului să-ţi dea un avans în numerar de până la 200 de lei, suma ce va fi extrasă din contul tău.

Legea intră în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor. Iohannis respinsese iniţial actul normativ, pentru că la acel moment prevedea că toate magazinele care au o cifra de afacere anuală mai mare de 10.000 de euro vor fi obligate să dea bani cash. În forma de acum, însă, rămâne la latitudinea fiecărui comerciant dacă acceptă sau nu.
Cei care vor vrea să ofere acest serviciu vor trebui să afişeze în loc vizibil un semn aparte, precum şi costurile tranzacţiilor. Comisionul reţinut de magazine nu va putea fi mai mare de 1% din valoarea tranzacţiei, scrie Ziare.com.
În această categorie intră şi operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi instituţiile publice care încasează impozite, taxe şi amenzi. Practic, legea le obligă să instaleze POS-uri, ceea ce înseamnă şi că vom putea plăti taxele, impozitele şi amenzile cu cardul de anul viitor.

Sursa: Realitatea.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad