Connect with us

Administratie

INVESTIŢIE de 30 de miliarde inaugurată cu preşedinte CJ şi candidaţi la alegerile parlamentare GALERIE FOTO&VIDEO

Published

on

liceu-nicolae-balcescu-flamanzi-colaj

Lucrările de modernizare şi extindere ale Liceului Nicolae Bălcescu din Flămânzi au fost în sfârşit finalizate, s-au obţinut avizele necesare iar de săptămâna viitoare cei peste 1500 de elevi vor învăţa în condiţii moderne.

Redeschiderea unităţii de învăţământ nu se putea face decât într-un cadru festiv iar de la eveniment nu puteau lipsi politicienii, mai ales că se apropie alegerile parlamentare şi orice apariţie în public poate aduce nişte voturi în plus.

Proiectul a fost iniţiat în urmă cu opt ani de către Constantin Pitorac, fostul primar al oraşului Flămânzi, şi continuat de către Dan Oleriu, actualul primar. Iniţial nu a intrat la finanţare, fiind trecut pe lista de rezervă. În 2013 s-au realocat nişte bani iar proiectul a fost finanţat de această dată. S-a organizat o licitaţie care a fost câştigată de către o asociere de firme iar din acel moment au început problemele. Una dintre firme s-a retras şi a rămas cealaltă care avea probleme din cauza preţului mic licitat şi a faptului că a rămas fără angajaţi. Lucrările trebuiau finalizate la 31 decembrie 2015 dar termenul a fost prelungit cu încă cinci luni. Proiectul de extindere şi modernizare al liceului Nicolae Bălcescu Flămânzi a fost de 30 de miliarde de lei vechi din care 8 miliarde au fost doar dotările. În plus, autorităţile locale au fost obligate să mai găsească 6 miliarde de lei vechi deoarece în proiect nu au fost prevăzute o serie de lucrări şi nu erau îndeplinite  cerinţele ISU.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )