Connect with us

Administratie

INVESTIŢIE de 30 de miliarde inaugurată cu preşedinte CJ şi candidaţi la alegerile parlamentare GALERIE FOTO&VIDEO

Published

on

liceu-nicolae-balcescu-flamanzi-colaj

Lucrările de modernizare şi extindere ale Liceului Nicolae Bălcescu din Flămânzi au fost în sfârşit finalizate, s-au obţinut avizele necesare iar de săptămâna viitoare cei peste 1500 de elevi vor învăţa în condiţii moderne.

Redeschiderea unităţii de învăţământ nu se putea face decât într-un cadru festiv iar de la eveniment nu puteau lipsi politicienii, mai ales că se apropie alegerile parlamentare şi orice apariţie în public poate aduce nişte voturi în plus.

Proiectul a fost iniţiat în urmă cu opt ani de către Constantin Pitorac, fostul primar al oraşului Flămânzi, şi continuat de către Dan Oleriu, actualul primar. Iniţial nu a intrat la finanţare, fiind trecut pe lista de rezervă. În 2013 s-au realocat nişte bani iar proiectul a fost finanţat de această dată. S-a organizat o licitaţie care a fost câştigată de către o asociere de firme iar din acel moment au început problemele. Una dintre firme s-a retras şi a rămas cealaltă care avea probleme din cauza preţului mic licitat şi a faptului că a rămas fără angajaţi. Lucrările trebuiau finalizate la 31 decembrie 2015 dar termenul a fost prelungit cu încă cinci luni. Proiectul de extindere şi modernizare al liceului Nicolae Bălcescu Flămânzi a fost de 30 de miliarde de lei vechi din care 8 miliarde au fost doar dotările. În plus, autorităţile locale au fost obligate să mai găsească 6 miliarde de lei vechi deoarece în proiect nu au fost prevăzute o serie de lucrări şi nu erau îndeplinite  cerinţele ISU.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad