Connect with us

Politica

Dacian Cioloş este propunerea liberalilor pentru funcţia de premier

Published

on

ciolos sedinta guvern

COMUNICAT PNL. Consiliul Național al PNL a validat în unanimitate miercuri desemnarea lui Dacian Cioloș ca propunere de premier a partidului, precum și preluarea principiilor Platformei 100 în programul de guvernare al formațiunii.

”Din acest moment PNL se prezintă în alegeri cu trei elemente: echipa de candidați la nivelul fiecărui județ, programul platfomă România 100 și propunerea de premier, Dacian Cioloș”, declarat miercuri secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Dacian Cioloș a spus miercuri, la Consiliul Național al PNL, că schimbările prin care a trecut PNL de la alegerile locale și până acum îi dau convingerea că pot lucra împreună și pot regrupa în jurul unui program oamenii dezamăgiți de politică și care așteaptă “reforme, franchețe și eficiență”.

“Sunteți un partid politic care, am observat încă din faza alegerilor locale, ați acceptat să dați tonul acestei schimbări și ați luat unele decizii care, pornind de la istoria partidului din acești ultimi ani, probabil pentru unii au fost decizii dureroase – acelea de a renunța la anumiți oameni care și-au dedicat viața partidului, dar care, din diferite motive, probabil și datorită modului în care într-o anumită perioadă s-a înțeles să se facă politică, au venit cu anumite probleme care au creat această dificilă comunicare între un partid și societate. Și ați hotărât să faceți acest pas, să puneți în față oameni noi, să aplicați criterii de intergitate pe care nu doar să le puneți pe hârtie, ci să le aplicați și în același timp să veniți și cu idei noi”, a spus premierul Dacian Cioloș referindu-se la oamenii din partid care au făcut un pas înapoi, ca urmare a aplicării unor criterii de integritate.

Premierul a afirmat că Platforma România 100, pe care a lansat-o, propune un set de valori și principii care să stea la baza unei guvernări responsabile, exercitate însă de partide, în cadrul unei democrații parlamentare, adăugând că PNL este partidul cu care se poate recâștiga acea categorie de oameni care “stau pe margine”, dezamăgiți, dar care vor reforme.

Cioloș le-a mai spus liberalilor că vechiul slogan PNL “Prin noi înșine” se potrivește acum mai mult ca oricând, pentru că schimbarea începe în primul rând la nivel individual.

“Nu putem să ne asumăm schimbări la nivel colectiv atâta vreme cât nu începem schimbarea cu noi înșine și cu modul nostru individual de a aborda lucrurile”, a concluzionat primul ministru la întâlnirea de miercuri cu liberalii.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad