Connect with us

Evenimente

VIDEO. Boschetari duşi la adăpost de Poliţia Locală. O bătrână şi un bărbat dormeau sub un pod

Published

on

razie-politia-locala

O actiune fulger a Politiei Locale a vizat, in seara aceasta, persoanele fara adapost din municipiul Botosani. Oamenii legii au pornit in cautarea oamenilor strazii care dorm pe la ghenele de gunoi, sub poduri, sau in spatii total insalubre.


Politistii locali sustin ca in Botosani sunt 110 persoane fara adapost, 36 dintre acestia fiind din alte judete ale tarii.

De exemplu, in seara aceasta, oamenii legii au mers la iesire din municipiul Botosani spre Suceava, unde aveau informatii ca o batrana si un barbat dorm sub un pod. Cand au ajuns la fata locului, i-au gasit pe cei doi adapostiti sub podul cu pricina. Acestia stateau in conditii mizere, greu de imaginat, iar politistii au incercat sa le explice ca cel mai bine pentru ei este sa fie cazati in centrul de noapte.Initial, oamenii fara adapost au refuzat sa plece din locul in care stateau, dar in cele din urma acestia au inteles si au acceptat sa mearga la spital unde sa li se faca investigatii si apoi sa ajunga in centru de noapte. Acestia nu aveau la ei documente de identitate, dar sustin ca sunt din municipiul Botosani.

O ambulanta a ajuns la fata locului, iar cele doua persoane au fost duse la spital.

Politistii locali au mers apoi pe Calea Nationala, in spate la BRD, unde au identificat o alta persoana fara adapost care dormea intr-un spatiu improvizat, dar barbatul a refuzat categoric sa fie dus la spital si apoi in centrul de noapte. Intre timp,  agentii au mai identificat un barbat, tot om al strazii care a acceptat sa primeasca ajutor.

Reprezentantii Politiei Locale vor continua astfel de actiuni  pentru ca se anunta temperaturi scazute si deja doua persoane fara adapost au decedat. Problema este ca centrul de noapte din municipiul Botosani are o capacitate de 40 de locuri, iar in conditiile in care numarul oamenilor strazii depaseste cifra 100,  trebuie luate masuri in asigurarea unui adapost pentru aceste persoane. Aceasta problema va fi pusa in discutie, maine, in Consiliul Local.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad