Connect with us

Administratie

Teatrul Mihai Eminescu va fi reproiectat. Până atunci, Victor Construct tot va încasa bani din bugetul local

Published

on

teatrul eminescu

Speranţe mici ca în viitorul apropiat să avem din nou teatru la Botoşani. În schimb, firma Victor Construct va încasa în continuare bani pentru a proteja ruina din centrul municipiului.

În urmă cu aproape un an, proiectul privind reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu trebuia să fie finalizat, actorii să beneficieze de condiţii moderne iar spectatorii să aibă confortul necesar pentru a viziona un spectacol de calitate. Nu a fost posibil deoarece fostul executiv al primăriei şi firma Victor Construct, nu au fost în stare să găsească soluţiile pentru a finalize acest proiect. S-au pierdut patru milioane de euro iar acum primăria Botoşani trebuie să reia toate demersurile, să realizeze o nouă documentaţie, noi proiecte, să caute noi surse de finanţare.

“Am scos la licitaţie reproiectarea. Reproiectarea ne va da suma. Când avem suma finală şi proiectul final, ne vom prezenta la CNI sau la Ministerul Dezvoltării. Noi am identificat surse de finanţare dar trebuie să le dăm şi documente. Noi sperăm să fie gata până la finele anului”, a afirmat primarul Cătălin Flutur.

Interesant este că firma Victor Construct, cea care trebuia să modernizeze clădirea teatrului şi nu a făcut-o, va încasa în continuare bani.

“Constructorul va trebui să intervină pentru protejarea obiectivului pe perioada de iarnă. Şi aici este un proiect dar de expert. Expertul ne-a spus ce lucrări trebuie făcute pentru protejarea obiectivului, lucru pe care trebuie să-l facă actualul constructor, pe care noi trebuie să-l plătim”, a adăugat primarul municipiului Botoşani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad