Connect with us

Sanatate

SĂNĂTATE ÎN BOTOŞANI. Medici chemaţi de acasă să trateze bolnavii aflaţi în stare gravă

Published

on

spitalpacientiupu

La spitalul din Botosani medicii sunt chemati de acasa ca sa trateze cazurile grave.Vorbim de specialistii din compartimentul oftalmologie unde nu este asigurata linie de garda si atunci cand apar urgente grave, doctorul vine de acasa. Cazurile mai usoare sunt temporizate pana dimineata, cand medicul incepe programul normal de lucru.

“Spitalul in acest moment nu are linie de garda pe compartimentul de oftalmologie.Se discuta posibilitatea infiintarii acestei linii de garda. Asistenta medicala de urgente este asigurata de medicii oftalmologi prin chemare de la domiciliu doar in cazul urgentelor majore, celelalte cazuri de oftalmologie sunt temporizate pana a doua zi dimineata. Daca este urgenta majora este chemat medicul de la domiciliu.  Asa s-a procedat pana acum”, a spus Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Reprezentantii spitalului explica de ce s-a ajuns in aceasta situatie.

“La nivelul spitalului este un numar maxim de garzi, mai mult de numarul actual de garzi nu putem avea in cadrul unitatii. Acestea sunt stabilite functie de numarul de paturi. Pe langa garzile continue mai avem posibilitatea sa asiguram garzi de la domicliu. 

Garzile de la domiciliu in acest moment sunt doar pentru trei sectii:oftalmologie, urologie si neurochirurgie. Motivatia pentru nu s-a putut infiinta linie de garda pentru oftalmologie este ca numarul de urgente intr-o luna nu justifica infiintarea unei linii de garzi pe acest compartiment”, a declarat Stefan  Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

In compartimentul de oftalmologie sunt 20 de paturi, iar activitatea este asigurata de trei medici.

“Nu mi se pare normal lipsa liniei de garda, dar e in discutie problema asta. Majoritatea urgentelor pot fi temporizate pana a doua zi, dar sunt urgente majore care trebuie acoperite in momentul respectiv. Tocmai din acest motiv avem o cerere in discutie la conducerea spitalului in vederea infiintarea unei linii de garda.

Este o forma legala care se numeste garda la domiciliu si presupune chemarea medicului in momentul in care apar urgente care necesita prezenta medicului la spital”, a declarat medicul specialist Cezar Cojocariu din cadrul sectiei de oftalmologie.

In aceeasi situatie se afla si sectiile neurochirurgie si urologie, unde la fel medicii sunt chemati de acasa dupa program in cazul in care apar urgente majore.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad