Connect with us

Economic

Au scăzut preţurile anvelopelor noi. Vezi care sunt cele mai căutate mărci la Botoşani şi cât costă

Published

on

service solenyy (18)

Sezonul rece se apropie iar proprietarii maşinilor au început deja să înlocuiască anvelopele de vară cu cele de iarnă. Preţurile anvelopelor noi au scăzut considerabil în ultimii doi ani şi aproape că au ajuns la nivelul celor second-hand.

Potrivit reprezentanţilor service-urilor auto şi firmelor care comercializează şi montează anvelope în municipiul Botoşani, majoritatea şoferilor aleg să-şi cumpere anvelope noi pentru care au garanţie timp de doi ani. O anvelopă din clasa inferioară a Michelin sau Continental poate fi achiziţionată la un preţ care variază între 100 şi 200 de lei şi poate fi utilizată în condiţii de siguranţă trei-patru ierni.

Statisticile arată că 10% dintre botoşăneni îşi montează pe maşini anvelope premium, 10% pun anvelope din clasa de mijloc iar restul aleg anvelopele ieftine produse Michelin sau Constinental. Printre cele mai căutate mărci de anvelope se numără Taurus, Riken, Tigar, Kleber sau Kormoran.sergiu-olaru“În ultimii doi ani, preţurile la anvelopele noi a scăzut foarte mult. Din acest motiv, au crescut vânzările anvelopelor noi faţă de cele second hand. Preţurile anvelopelor noi au ajuns aproape la nivelul celor second hand. În momentul de faţă, anvelopele de iarnă cele mai căutate, de R14, R15 şi R16, costă între 100 şi 200 de lei. Dacă vorbim de anvelopele premium, preţul porneşte de la 300-350 de lei. Avem peste 2000 de anvelope noi în stoc şi urmează să mai primim”, ne-a spus Sergiu Olaru, patronul service-ului Solenyy.

Botoşănenii deja au început să-şi înlocuiască anvelopele de vară cu cele de iarnă, încercând astfel să evite aglomeraţia care va fi în prima zi cu ninsoare.

“Perioada cea mai bună pentru schimbat este în momentul în care scade temperature sub 10 grade. Deja oamenii ar putea să vină deoarece va urma o perioadă aglomerată. În general, după data de 15 octombrie, oamenii încep să vină. Cei care îşi achiziţionează anvelopele de la noi, beneficiază de gratuitate la montaj”, a adăugat Sergiu Olaru.

Cei care au anvelopele achiziţionate în anii anteriori vor trebui să scoată din buzunar doar 60 de lei cât reprezintă tariful pentru schimbat şi echilibrat.

Majoritatea şoferilor din Botoşani cunosc deja legea şi nu riscă să circule după data de 1 noiembrie cu autoturisme echipate cu anvelope de vară deoarece amenzile sunt mari.

service solenyy (19) service solenyy (14)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad