Connect with us

Economic

Botoşănenii s-au înghesuit să-şi depună dosare pentru Casa Verde. Unii au făcut noapte albă ca să prindă un loc în faţă

Published

on

apm-aglomeratie-5

Cozi interminabile la Agentia de Mediu din Municipiul Botosani, unde peste 200 de botosaneni s-au inscris pe liste pentru a-si depune dosarele in cadrul programului Casa Verde.  Desi de duminica s-a facut o lista cu persoanele interesate au fost si oameni care au preferat sa faca noapte alba in fata institutiei pentru a fi siguri ca vor ajunge sa-si depuna dosarele.

Ca sa nu apara conflicte, jandarmii au asigurat paza la intrare in sediul agentiei. Judetul Botosani a primit pentru acest program nu mai putin de 1,2 milioane de lei, bani care ajung pentru 200 de beneficiari.

“Dupa ce se semneaza  cererea de finantare pentru fiecare in parte, fiecare beneficiar isi face lucrarea pe banii lui dupa care cu documentele aferente, respectiv factura, proces verbal de punere in functiune, se trimit la Administratia Fondului de Mediu  dupa ce ne instiinteaza ca pot fi trimise cererile de decontare si le intra banii in cont. Deci 6.000 de lei ca sa-i primeste gratis de la stat reprezinta ceva si de asta si interesul este foarte mare chiar daca in prima etapa trebuie sa ai tu banii astia, dar ii primesti inapoi si asta este un lucru foarte bun”, a declarat Eugen Mateciuc, director APM Botosani.

Echipamentele finantate prin Program sunt:pana la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; pana la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate si pana la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de caldura.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad