Connect with us

Evenimente

Bicicliştii, un real pericol pe drumurile din Botoşani. 61 de accidente provocate anul acesta din care 15 grave

Published

on

accident-biciclist-5

Biciclistii au devenit un pericol public pe soselele din Botosani. In primele noua luni din 2016, acesti conducatori de vehicule cu doua roti au fost implicati in 61 de accidente, toate produse din vina lor. In plus, vorbim si de sase cazuri in care biciclisti aflati sub influenta alcoolului au ajuns la spital, dupa ce au cazut de pe biciclete.

“In primele noua luni ale anului 2016, biciclistii au fost implicati cu vinovatie in 61 de accidente, reprezentand 16% din totalul accidentelor. Dintre acestea 15 au fost grave reprezentand acelasi procent de 16%. Daca vorbim de cele 15 accidente grave biciclistii reprezinta principala cauza si in 6 din aceste cazuri biciclistii se aflau sub influenta alcoolului, de cele mai multe ori vorbim de autoaccidentari in cazul biciclistilor”, a declarat Ionut Apostol, purtator de cuvant SPR.

Oamenii legii au cateva sfaturi importante pentru aceasta categorie pe persoane.

“Le recomandam biciclistilor sa aiba bicicletele echipate cu lumini corespunzatoare atat in partea din fata, cat si in spate. Obligatoriu pe timpul noptii sa circule cu veste reflectorizante si in niciun caz sub influenta bauturilor alcoolice”, a adaugat Ionut Apostol, purtator de cuvant SPR.

Cel mai recent accident in care a fost implicat un biciclist s-a produs pe 30 septembrie, in municipiul Botosani, cand acesta nu a acordat prioritate unui autoturism al carui sofer circula pe drumul cu prioritate si s-a izbit in masina acestuia. In urma impactului biciclistul a fost ranit si transportat la spital.

Politistii recomanda ca inainte de a patrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceti viteza, asigurati-va temeinic si acordati prioritate de trecere celorlalti participanti la trafic.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad