Connect with us

Sport

V. Iftime: “Am făcut un plan de salvare al FC Botoşani. De la 1 ianuarie 2017 nu mai întârzii o zi cu salariile”

Published

on

valeriu-iftime

FC Botoşani a intrat într-un proces de reorganizare financiară, proces care include inclusiv tăierea salariilor jucătorilor şi antrenorilor. Potrivit reprezentanţilor clubului botoşănean, la ora actual datoriile se ridică la 1,6 milioane de euro.

Valeriu Iftime, principalul sponsor al FC Botoşani şi cel care conduce clubul împreună cu preşedintele Cornel Şfaiţer, spune că a făcut un plan de salvare pe care îl va prezenta inclusiv Consiliului Judeţean şi Consiliului Local.

“Am făcut un plan de salvare al FC Botoşani. Am un deficit de 1,6 milioane de euro. Urmează să fac un împrumut şi să achit această datorie în următorii doi-trei ani. Dacă reuşesc să achit această datorie, voi putea majora salariile. Acest club este nonprofit şi nimeni nu va lua niciodată bani din clubul ăsta.  

Toate drepturile TV asigură masa salarială, care înseamnă contracte, prime şi impozite. Celelalte costuri le asigurăm din bilete, din ce mă ajută Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, plus din ce dă Elsaco şi ceilalaţi sponsori. Această reţetă poate duce la un moment dat la un echilibru. Eu spun că în trei ani putem echilibra bugetul. De anul viitor, voi cheltui exact câţi bani am”, ne-a spus Valeriu Iftime.

În acelaşi timp, pentru a face faţă cheltuielilor şi pentru a achita o parte din datoria restantă, clubul FC Botoşani va trebui să încaseze anul viitor 300.000-400.000 de euro din vânzarea de jucători.

“De la 1 ianuarie 2017 nu mai întârzii o zi cu salariile. Am nişte venituri certe şi le impart pe fiecare lună. Acum este mai greu să fiu la zi pentru că avem costuri mai mari decât veniturile”, a mai precizat oficialul botoşănean.

În acest an, FC Botoşani are un buget estimate la 3,9 milioane de euro din care aproximativ 2,2 milioane de euro înseamnă contractele jucătorilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )