Connect with us

stiri

Se anunţă grevă generală în sistemul sanitar din Botoşani

Published

on

protest spital

Incepe razboiul in sanatate! Cadrele medicale din sistemul sanitar botosanean ameninta cu proteste de amploare in perioada urmatoare.

Membrii sindicatului Sanitas au anuntat ca in luna octombrie va fi greva generala la Botosani, dar si in spitalele din tara, daca nu se va ajunge la o solutie cu autoritatile pe Legea salarizarii unitare. Pana atunci pe 19 octombrie va fi  greva de avertisment de 2 ore, intre 8:00 si 10:00, iar pe 31 octombrie va fi organizata o greva generala.

“Nemultumirile noastre sunt legate de Ordonanta 20 pe 2016 si Ordonanta 43 din august 2016 care au generat o noua serie de inechitati salariale, am putea sa le spunem noi mult mai mari decat au existat. Daca pana pe data de 19 octombrie nu se definitiveaza solicitarile noastre in sens pozitiv, pe data de 19 vom avea greva de avertisment cu intreruperea activitatii timp de doua ore, iar pe 31 greva generala”, a declarat  Lia Temciuc, lider Sanitas, filiala Botosani.

Deja la nivel central, sute de angajati din sistemul sanitar si-au strigat nemultumirile in fata Ministerului Muncii.

Pe 27 septembrie acestia vor picheta Ministerul Finantelor, iar pe 4 octombrie Ministerul Sanatatii.Al patrulea protest va avea loc in 11 octombrie, la Parlamentul Romaniei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad