Connect with us

stiri

Un parlamentar vrea ca elevii să vină şi sâmbăta la şcoală

Published

on

elevi ghiozdane scoala (15)

Un parlamentar propune minimum doua ore suplimentare de educatie fizica, saptamanal, in invatamantul preuniversitar. Aceste ore de sport ar fi facultative si ar urma sa fie organizate si la sfarsitul saptamanii, de regula in ziua de sambata. Proiectul prevede ca profesorii de sport sa fie platiti dublu pentru orele sustinute sambata.

Initiatorul propunerii legislative, deputatul PSD Florin Gheorghe, vrea de asemenea ca orele de sport sa fie incluse cu valoare dubla in norma didactica.
In plus, orele de educatie fizica din unitatile de invatamant de stat si private se poate organiza in asociere cu federatiile sau cluburile sportive.
Cum isi motiveaza parlamentarul propunerea? Prin necesitatea combaterii obezitatii. Florin Gheorghe, parlamentar PSD de Constanta, citeaza statisticile care arata o crestere substantiala a numcarului de cazuri de obezitate infantila.
Deputatul arata ca scaderea ponderii activitatii sportive in educatia copiilor duce si la micsorarea bazei de selectie pentru sportul de performanta.
Proiectul de lege urmareste modificarea Legii educatiei fizice si sportului, Legea 69/2000.

Sursa: Hotnews

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad