Connect with us

stiri

RĂZBOIUL LISTELOR ÎN PNL BOTOŞANI. Tabăra FLUTUR vs Tabăra GIREADĂ-ŞOPTICĂ

Published

on

gireada-soptica-flutur-roman

După calculele făcute de liberalii botoşăneni, la alegerile parlamentare din decembrie vor obţine un mandat de senator şi trei de deputaţi, al treilea la redistribuire. Astfel, doar primul loc pe lista de la Senat şi primele trei locuri pe lista la Camera Deputaţilor vor fi eligibile.

Cei din vechiul PDL vor să-şi impună trei oameni pe cele patru locuri considerate a fi eligibile. Este vorba de Cristian Achiţei la Senat, Cristian Roman şi Mirela Saucă la Camera Deputaţilor. În aceste condiţii, celor din vechiul PNL le-ar rămâne un loc eligibil în Camera Deputaţilor, loc care va fi ocupat de Costel Şoptică, fost co-preşedinte al Organizaţiei Judeţene PNL Botoşani. După alegerile locale din iunie, acesta a făcut un pas în spate în partid dar şi-a negociat un loc eligibil la alegerile parlamentare.

În acelaşi timp, cei din vechiul PNL nu acceptă varianta propusă de tabăra lui Flutur. Ei vor ca vechiul PNL să aibă două locuri eligibile şi nu unul. În plus, ei insistă ca Şoptică să fie primul pe lista PNL la Senat. În opinia celor din vechiul PNL, pe primul loc la Senat va fi Costel Şoptică iar la Camera Deputaţilor ordinea ar fi: Cristian Roman, Verginel Gireadă şi Cristian Achiţei.

Delegaţia Permanentă a PNL Botoşani va hotărî cine va candida la alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an după care decizia finală va aparţine conducerii centrale a partidului. Rămâne de văzut care tabără este mai puternică şi care are influenţă mai mare la Bucureşti.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad