Connect with us

AGRICULTURA

OFICIAL. Mai mult de o treime din culturile agricole ale judeţului Botoşani au fost compromise de secetă

Seceta a facut prapad in agricultura botosaneana. Zeci de mii de hectare de culturi au fost afectate de arsita care s-a abatut asupra judetului. Datele specialistilor din agricultura arata ca, pana in prezent, aproximativ jumatate dintre culturi sunt distruse din cauza lipsei precipitatiilor. In total au fost afectate 165.000 de hectare, din 400.000.

Distribuie pe:

Published

on

seceta in judetul Botosani (19)

Seceta a facut prapad in agricultura botosaneana. Zeci de mii de hectare de culturi au fost afectate de arsita care s-a abatut asupra judetului. Datele specialistilor din agricultura arata ca, pana in prezent, aproximativ jumatate dintre culturi sunt distruse din cauza lipsei precipitatiilor. In total au fost afectate 165.000 de hectare, din 400.000.

Cea mai afectata este cultura de porumb. Vorbim de 45.000 de hectare afectate in proportie de 30 pana la 90%. Intre 50 si 60% au fost afectate culturile de floarea soarelui, iar intre 70 si 80% cele de soia.

“In procent de la 30 pana la 90%, cea mai afectata fiind cultura porumbului, pentru ca porumbul cand a avut nevoie maxima de umiditate si de apa, nu a avut apa in sol si temperaturile ridicate din luna iulie au dus la productii diminuate cultura de porumb.Din cauza secetei vor fi dimunuari de productie, in unele zone chiar mult sub limita asteptarilor producatorilor agricoli”, a spus Cristian Delibas, director Directia Agricola.

Problema este, spun agricultorii, daca nu ploua nici campania de toamna nu va avea succes.

“Din pacate precipitatiile lipsesc cu desavarsire si la inceputul lunii septembrie fapt ce va duce la probleme mari la infiintarea culturilor de toamna.Ne referim la rapita, grau, orz si orzoaica. Lipsa precipitatiilor nu face decat sa ingreuneze aceasta campanie agricola”, a declarat Cristian Delibas, director Directia Agricola.

Specialistii spun ca din cauza secetei nu exista cultura care sa nu fi fost afectata.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad