Connect with us

Administratie

Un om de afaceri a vrut să deschidă un punct de lucru într-o comună din judeţul Botoşani. În prima zi au fost vreo 40 interesaţi să muncească iar după două săptămâni mai erau 5. Primii au renunţat beneficiarii de ajutoare sociale

Published

on

atelier mecanic

Mulţi dintre locuitorii judeţului Botoşani se plâng că nu sunt locuri de muncă, nu au bani pentru a duce o viaţă decentă şi că autorităţile locale sau autorităţile statului nu fac nimic. În acelaşi timp, oamenii de afaceri susţin că nu au forţă de muncă nici măcar necalificată. Un exemplu în acest sens este în comuna Hilişeu Horia unde un om de afaceri a vrut să deschidă un punct de prelucrare a fierului dar a constatat că nu are cu cine lucra.

Este vorba de un om de afaceri sucevean care intenţiona să închireze un spaţiu în comuna Hilişeu Horia şi să-şi dezvolte afacerea. Iniţial, locuitorii comunei s-au arătat încântaţi de idee numai că le-a pierit repede cheful de muncă în momentul în care au aflat că o perioadă de timp trebuie să meargă zilnic la atelierul din Suceava pentru a învăţa meserie. La început au fost 18 cetăţeni interesaţi să lucreze iar după două săptămâni mai erau doar cinci care mergeau zilnic la Suceava.

Interesant este că unii dintre cetăţenii care nu au mai dorit să meargă la muncă sunt benefiari de ajutoare sociale. Ei au refuzat o leafă care începea de la 1200 de lei plus bonuri de masă pentru a sta acasă şi a încasa ajutorul social.

“Investitorul din Suceava doreşte să deschidă o secţie de prelucrare a fierului dar am întâmpinat greutăţi din punct de vedere al forţei de muncă. La întâlnirea cu investitorul din Suceava au venit vreo 40 de oameni şi toţi erau foarte încântaţi că noi ne interesăm să le dăm de muncă. La început, am dus oamenii la atelierele din Suceava pentru a vedea efectiv ce trebuie să facă. Dacă în prima zi am avut 18 oameni interesaţi şi care trebuiau să se trezească la ora 5 dimineaţa şi la 7 să fie în Suceava, după două săptămâni au rămas cu doar cinci oameni. Probabil, ar trebui un investitor să le facă câte un atelier la fiecare în curte, la ora 9 să înceapă munca, la 11 să servească o gustare… Să mă ierte cei care se află în situaţia asta dar ne vedem nevoiţi să fim puţin mai exigenţi în privinţa prestaţiilor sociale. Mulţi dintre cei pe care i-am convocat sunt beneficiar de ajutoare sociale”, ne-a spus Ioan Butnaru, primarul comunei Hilişeu Horia.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad