Connect with us

Administratie

Locuiesc la câţiva kilometri de Botoşani, au investit zeci de mii de euro în case dar trăiesc ca în urmă cu 100 de ani. “Cei de la E.ON au venit într-o zi în care ploua şi au zis că nu se dau jos din maşină, că se murdăresc pe papuci” GALERIE FOTO&VIDEO

Published

on

stauceni, case fara elergie electrica (colaj)

În ultimii ani, mai mulţi locuitori din comuna Stăuceni au plecat la muncă în străinătate, au strâns bani şi şi-au construit vile în satul natal. După ce au investit zeci de mii de euro, unii dintre aceştia nu pot locui în ele deoarece nu au energie electrică. Alţii au fost nevoiţi să se mute dar trăiesc ca în urmă cu 100 de ani.

Potrivit autorităţilor locale, în momentul de faţă sunt zeci de cetăţeni în această situaţie, începând din zona Rediu şi până la Tocileni. Aceşti cetăţeni şi-au construit casele la marginea localităţilor, mizând pe faptul că reţeaua de energie electrică va fi extinsă. Cei de la E.ON nu prea sunt interesaţi să investească pentru câteva case iar autorităţile locale spun că nu au posibilitatea legală de a face extinerile de reţea.

stauceni, case fara elergie electrica (7)“E foarte greu. Cu trei copii, e foarte greu. Cei de la E.ON nu ne-au băgat în seamă. Că trebuie să aibă nu ştiu câte iscălituri… E foarte greu”, ne-a spus o femeie din satul Tocileni.

Oamenii au făcut adrese către E.ON dar reprezentanţii companiei nu s-au grăbit să găsească vreo soluţie.

stauceni, case fara elergie electrica (8)“Stăm de opt ani aici. Am fost la domnul primar şi a zis că nu are fonduri. I-am chemat pe cei de la E.ON. Au venit într-o zi în care ploua şi au spus că nu se dau jos din maşină că se murdăresc pe papuci. Erau nişte tineri. Ne-au întrebat dacă avem bani. Suntem conştienţi că o să ne coste dar măcar să vină şi să ne spună ce trebuie să facem. Stăm de opt ani la lumânare. Am o fată şi un băiat. Fata e în clasa I iar băiatul la grădiniţă”, susţine Alina Murariu.

stauceni, case fara elergie electrica (4)Un alt bărbat a muncit prin străinătate, a strâns bani, a investit zeci de mii de euro într-o casă iar acum nu se poate muta. “Am început să construiesc casa acum vreo zece ani. Am crezut că o să tragă curent. Suntem mai multe case aici care nu avem curent. Sunt cu copii mici. Fără curent e greu să locuim. Nu putem pune o contrală…”, ne-a spus bărbatul.

Autorităţile locale din Stăuceni susţin că vor relua demersurile către E.ON şi speră ca reţeaua de enegie electrică să fie extinsă. Primarul Relu Burlacu spune că la ora actuală există apă şi canalizare în toată comuna, multe străzi sunt asfaltate dar a rămas problema extinderii reţelei de energie electrică. El consideră că dacă s-ar face această extindere, în următorii ani s-ar dezvolta mult mai mult comuna Stăuceni.

relu burlacu, primar stauceni„Avem câteva străzi unde s-au construit case sau chiar vile şi care nu au curent electric. Aproape toate au apă şi canalizare dar nu au curent electric. Vom face o adresă către E.ON şi sperăm să se rezolve problema. Unii şi-au construit casele acum 8-10 ani şi nici în momentul de faţă nu au curent electric. Sunt familii cu trei-patru copii. În plus, avem zona Rediu unde trebuie făcută o extindere a reţelei de curent electrică. Dacă E.ON ar face această extindere, această zonă s-ar dezvolta foarte mult”, ne-a spus Relu Burlacu, primarul comunei Stăuceni.

stauceni, case fara elergie electrica (6) stauceni, case fara elergie electrica (5) stauceni, case fara elergie electrica (3) stauceni, case fara elergie electrica (2) stauceni, case fara elergie electrica (1)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad