Connect with us

Evenimente

30 tone de furaje şi un adăpost de animale distruse în urma unui incendiu, la Roma

Published

on

incendiu iacobeni, dingeni1

Un localnic din comuna Roma a rămas fără hrană şi adăpostul pentru animale în urma unui incendiu, izbucnit în noaptea de luni spre marţi.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre producerea evenimentului puţin înainte de miezul nopţii.

La faţa locului s-au deplasat atât pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cât şi pompierii voluntari din comună. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele, iar saivanul pentru oi, cu o suprafaţă de cca. 50 m.p., era distrus în totalitate. Totodată, exista pericolul ca flăcările să se extindă la un lan de porumb.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 10 pompieri militari şi voluntari, aproape cinci ore.

Intervenţia a fost îngreunată pe de o parte, de furajele care întreţineau arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate culturile din vecinătate pentru ca focul să nu se extindă. Flăcările au distrus 30 tone de furaje şi adăpostul de animale, valoarea pagubelor fiind estimată la cca. 50.000 de lei. Pompierii au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de cca. 50.000 lei. Cauza probabilă a incendiului o constituie acţiunea intenţionată.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad