Connect with us

Sanatate

O comună din Botoşani nu are medic de familie

Published

on

medici cabinet

Se intampla in judetul Botosani, unde exista o comuna care nu are medic de familie.Vorbim de comuna Dimacheni unde localnicii, atunci cand au o problema de sanatate trebuie sa  mearga la medicul din comuna Vaculesti. Reprezentantii de la Casa de Sanatate au scos un post in aceasta localitate, dar deocamdata nu a venit niciun doctor.

Specialistii mai sustin ca dezinteresul medicilor pentru zonele rurale are doua motive: numarul pacientilor e mic pentru ca un cabinet sa fie  rentabil, iar accesul si conditiile oferite la sat lasa mult de dorit.

“Exista o singura localitate din judetul Botosani unde nu exista medic de familiesi ma refer la comuna Dimacheni. Medic de familie din comuna vecina asigura asistenta medicala primara pentru locuitoriidin Dimacheni.Datorita numarului mic de asigurati din comuna respectiva, un medic de familie isi face mai greu numarul optim de 800 de asigurati pentru a putea intra in contract cu Casa de Asigurari de  Sanatate. Va fi mai greu sa gasim un medic acolo”, a declarat Costel Lupascu, director CAS Botosani.

In total, in mediul urban sunt vacante 3 posturi si tot atatea in rural.Doua posturi sunt la Bucecea si unul la Flamanzi.In mediul rural se cauta medici in comunele: Dimacheni, Broscauti si Ungureni.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad