Connect with us

Evenimente

Evaziune fiscală cu material lemnos la Vlădeni

Published

on

diicot descinderi mascati (11)

Ieri, 23.08.2016, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – I.P.J. Botoşani,cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Silvice Botoşani, au efectuat verificări la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Vlădeni, judeţul Botoşani.

În urma controlului, poliţiştii au găsit aproximativ 37 mc material lemnos –   buşteni neprelucraţi şi cherestea – de diferite esenţe şi sortimente.

Cantitatea de material lemnos era însoţită de documente legale de provenienţă şi depozitare în locul respectiv, însă nu s-a regăsit înregistrată în evidenţa contabilă a societăţii, fiind destinată comercializării.

Întrucât, din cercetări au rezultat indicii de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi omisiunea înregistrării în evidenţa contabilă a societăţii a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Bănuiţi de comiterea acesteia sunt B. L. de 45 de ani şi A. B. de 45 de ani, ambii din municipiul Botoşani, reprezentanţi legali ai societăţii respective.

Întreaga cantitate de material lemnos, evaluată la aproximativ 14.500 de lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad