Connect with us

AGRICULTURA

“DELTA” dintre Botoşani şi Suceava. Un loc minunat unde îţi poţi petrece zilele libere GALERIE FOTO&VIDEO

La aproximativ jumătatea distanţei dintre Botoşani şi Suceava, în localitatea Vlădeni, este un loc superb unde îţi poţi petrece zilele libere la pescuit sau la grătar. Iazul din Vlădeni se aseamănă în anumite zone cu delta iar locul este perfect pentru cei care doresc să se relaxeze în natură.

Distribuie pe:

Published

on

Iaz Vladeni, Botosani (0)

La aproximativ jumătatea distanţei dintre Botoşani şi Suceava, în localitatea Vlădeni, este un loc superb unde îţi poţi petrece zilele libere la pescuit sau la grătar. Iazul din Vlădeni se aseamănă în anumite zone cu delta iar locul este perfect pentru cei care doresc să se relaxeze în natură.

  • Săptămânal, zeci de pescari din mai multe judeţe vin la iazul din Vlădeni deoarece preţurile sunt accesibile, este mult peşte iar condiţiile sunt foarte bune

În 2007, omul de afaceri Dumitru Balan a cumpărat o parte din iazul de la Vlădeni, apoi a mai concesionat o suprafaţă şi a început să investească. Recunoaşte că pescuitul nu se numără printre pasiunile sale dar ivindu-se oportunitatea de cumpăra o parte din iaz, nu a ratat-o.

La început, a curăţat iazul, a amenajat o mică insulă cu căbănuţă, şi-a cumpărat o ambarcaţiune după care an de an a tot investit. Văzând că există interes din partea pescarilor, a amenajat câteva locuri pe o parte a iazului, a montat umbrare iar uşor, uşor această activitate s-a transformat într-o mică afacere.

“Vin oamenii la pescuit sportiv-recreativ. Preţurile sunt accesibile comparativ cu alte iazuri, peşte se prinde, condiţii sunt. Avem pescari şi din alte judeţe care au spus că vin până aici deoarece sunt condiţii mai bune şi că fiecare dată au prins peşte. În plus, e o zonă pitorească, bine îngrijită. Oamenii pot veni la un grătar pe malul iazului, se pot relaxa”, ne-a spus Dumitru Balan.

De asemenea, se pot face şi plimbări cu ambarcaţiunea cu motor sau cu barca dar trebuie să existe o rezervare din timp.

După achiziţia iazului, omul de afaceri botoşănean a intenţionat să deschidă şi o secţie de prelucrare a peştelui la Bucecea, în parcul industrial care trebuia să se deschidă. Cum parcul industrial nu a mai fost realizat de către Consiliul Judeţean, omul de afaceri a renunţat pentru moment la această idee.

“Planul iniţial a fost mult mai ambiţios dar şi condiţiile erau altele. Se discuta ca în Bucecea să se deschidă un parc industrial unde să existe toate utilităţile. Ca să fac eu în Vlădeni investiţia de la zero, ar fi foarte costisitor. Am spus că doresc să fac o secţie de prelucrare a peştelui în condiţiile în care ar exista parcul industrial. Materie primă există ţinând cont că Botoşaniul este al doilea judeţ din ţară ca luciu de apă”, ne-a mai spus omul de afaceri botoşănean.

În schimb, Dumitru Balan susţine că nu se va opri aici cu investiţiile şi că îşi doreşte să dezvolte şi mai mult turismul de week-end în zona Vlădeni. El vrea să creeze condiţii mai bune atât pescarilor cât şi celor care vin să se relaxeze în zonă.

Iaz Vladeni, Botosani (1) Iaz Vladeni, Botosani (51) Iaz Vladeni, Botosani (50) Iaz Vladeni, Botosani (49) Iaz Vladeni, Botosani (48) Iaz Vladeni, Botosani (47) Iaz Vladeni, Botosani (46) Iaz Vladeni, Botosani (45) Iaz Vladeni, Botosani (44) Iaz Vladeni, Botosani (43) Iaz Vladeni, Botosani (42) Iaz Vladeni, Botosani (41) Iaz Vladeni, Botosani (40) Iaz Vladeni, Botosani (39) Iaz Vladeni, Botosani (38) Iaz Vladeni, Botosani (37) Iaz Vladeni, Botosani (36) Iaz Vladeni, Botosani (35) Iaz Vladeni, Botosani (34) Iaz Vladeni, Botosani (33) Iaz Vladeni, Botosani (32) Iaz Vladeni, Botosani (31) Iaz Vladeni, Botosani (30) Iaz Vladeni, Botosani (29) Iaz Vladeni, Botosani (28) Iaz Vladeni, Botosani (27) Iaz Vladeni, Botosani (26) Iaz Vladeni, Botosani (25) Iaz Vladeni, Botosani (24) Iaz Vladeni, Botosani (23) Iaz Vladeni, Botosani (22) Iaz Vladeni, Botosani (21) Iaz Vladeni, Botosani (20) Iaz Vladeni, Botosani (19) Iaz Vladeni, Botosani (18) Iaz Vladeni, Botosani (17) Iaz Vladeni, Botosani (16) Iaz Vladeni, Botosani (15) Iaz Vladeni, Botosani (14) Iaz Vladeni, Botosani (13) Iaz Vladeni, Botosani (12) Iaz Vladeni, Botosani (11) Iaz Vladeni, Botosani (10) Iaz Vladeni, Botosani (9) Iaz Vladeni, Botosani (8) Iaz Vladeni, Botosani (7) Iaz Vladeni, Botosani (6) Iaz Vladeni, Botosani (5) Iaz Vladeni, Botosani (4) Iaz Vladeni, Botosani (3) Iaz Vladeni, Botosani (2)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad