Connect with us

Sport

FC Botoşani şi-a prezentat puştiul minune. Moruţan: “Îmi propun să prindem play-off-ul, să jucăm în Europa după care un eventual transfer”

Published

on

morutan prezentare1

FC Botoşani l-a prezentat astăzi pe Olimpiu Moruţan, un copil în vârstă de 17 ani, venit de la Univ. Cluj. Clubul botoşănean a câştigat lupta cu Viitorul, Dinamo şi Steaua, pentru semnătura acestui copil foarte talentat şi care este considerat “noul Hagi”.

“În această vară am dorit să cooptăm mai mulţi jucători tineri. Leo are curajul să-i arunce în luptă dacă sunt bine pregătiţi. Un prim pas a fost făcut în Cupa Ligii când Lorand Fulop un debut excelent. La fel Răzvan Greu. În afara de Moruţan vom mai prezenta câţiva jucători tineri şi de perspectivă. S-a comentat mult pe seama lui Olimpiu Moruţan. A fost dorit de mai multe cluburi, un mare talent. Viitorul, Dinamo, Steaua l-au dorit. Mă bucur că a ales Botoşaniul. Leo îl cunoaşte de la 11 ani. Rămâne să se pregătească foarte bine şi îl aşteptăm să debute la Liga I. Ăsta e viitorul fotbalul românesc. Dacă vom avea înceredere în ei, vor munci şi vor avea evoluţii foarte bune, vor bate la porţile echipelor naţionale. Avem încrede în el”, a declarat Cornel Şfaiţer.

Leo Grozavu îl cunoaşte pe Moruţan de la vârsta de 11 ani şi spune că este foarte talentat dar mai are nevoie de timp pentru a putea debuta în prima ligă. Tehnicianul botoşănean este adeptul promovării jucătorilor tineri şi în mod cert Moruţan va debutat în Liga I în cel mai scurt timp.

“Este un tânăr cu calităţi, un vârf al generaţiei sale. Cel mai bine ar fi ca el să vorbească pe teren despre calităţile lui. Aceste calităţi sper să fie transformate în valoare. Deocamdată este un tânăr cu certe calităţi dar valoare nu poate decât să o arate în timp. Depinde foarte mult de el. În moment în care ne va arăta că este apt, mai mult ca sigur îl veţi vedea pe teren. Îmi plac foarte mult jucătorii tineri şi cred că ăsta este viitorul fotbalului nostru. Mă bucur că a ales Botoşaniul, este un mediu potrivit pentru el. Are în jurul lui jucători cu experienţă care au demonstrat în liga I. Lângă ei, poate să se dezvolte mai uşor. A fost bine primit, I se acordă încredere dar depinde numai de el cât de frumos şi de rapid se va dezvolta. Să dea Dumnezeu să fie un viitor Gheorghe Hagi al fotbal românesc”, a afirmat antrenorul principal al FC Botoşani.

Noul fotbalist al FC Botoşani are planuri mari. El vrea să facă un sezon foarte bun, să joace anul viitor în Europa League după care să prindă un transfer în străinătate.

“Sunt foarte fericit că am ajuns la FC Botoşani. Mă bucur foarte tare că am fost dorit de antrenor şi de conducere. Pentru mine, acest lucru a contat foarte mult. Dintre toate echipele cu care am avut discuţii, am simţit că dânşii mă vor cu orice preţ. Vreau să nu dezamăgesc, vreau să-mi arăt potenţialul pe teren şi să ajut foarte mult echipa. Îmi propun să prindem play-off-ul, să jucăm în Europa după care un eventual transfer. Vreau să rămân la Botoşani un an, un an şi jumătate”, a declarat Olimpiu Moruţan.

Fotbalistul în vârstă de 17 ani a semnat un contract pe cinci sezoane cu FC Botoşani. El va îmbrăca tricoul cu numărul 11, tricou îmbrăcat în trecut de Martinus Quenten.

morutan prezentare

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad