Connect with us
banner ad

Sport

FC Botoşani a dat lovitura. A transferat un jucător de 17 ani dorit insistent de Hagi “E un băiat cu totul special, un talent cum n-am mai văzut”

Published

on

morutan1

FC Botoşani a reuşit să transfere cel mai talentat junior din fotbalul românesc. În vârstă de 17 ani, Olimpiu Moruţan a fost dorit insistent de Gică Hagi care era dispus să plătească o sumă important de bani pentru acesta.

Potrivit site-ului Actualdecluj.ro, Gică Hagi l-a ochit pe Oli Moruţan încă din 2011. „E cel mai talentat băiat, e un băiat extrem de valoros. Noi îl cunoaștem foarte bine. Am vrut să-l luăm, am vrut să plătim bani pe el, Universitatea câștiga și bani, dar nu s-a putut. De ce? Nu știu, va trebui să-i întrebați pe cei de-acolo. Ultima dată când ne-am interesat de băiat, a fost promovat brusc la echipa mare. Acum văd că va juca, până să întrebăm de el, era pe la juniori”, a spus Zoli Iașko, mâna dreaptă a lui Gică Hagi.

“E un băiat cu totul special, un talent cum n-am mai văzut. Oli dribla tot ce prindea și o făcea în viteză. Are un talent nativ pe care l-a dezvoltat și care îl face cu totul și cu totul special. Hagi l-a iubit din prima. Vă zic  o întâmplare din 2011 sau 2012. Eram cu soția pe la cumpărături și-mi sună telefonul. Răspund: „Salut, Gică la telefon”. Zic: Care Gică? „Gică Hagi. Fii atent, e un copil, Olimpiu Moruțan. Ce mai face? Îmi place extraordinar și-aș vrea să vină la noi. Zic: păi trebuie să vorbiți cu cei de la club, cu părinții, nu știu, eu pregătesc doar grupa. Apoi a mai sunat și s-a interesat mereu de Olimpiu. Nu știu de ce n-a ajuns, nu știu dacă va ajunge. Driblingul său te face să-l iubești. E jucător rasat, va ajunge mare pentru că are și un bun simț, o modestie aparte”, a declarat Septimiu Ormenișan, antrenorul care l-a avut pe Oli cinci ani în grupa de la Centrul Universității.

De asemenea, Marius Popescu, fostul antrenor al FC Botoşani a declarat: „Talentat din cale-afară. Talent în stare pură. A rupt tot la copii, când juca la noi. Cel mai bun. Dribla tot, marca, viteză, tehnică, excelent. A avut un ușor regres din cauza creșterii, dar de-un an a început iar să revină la un nivel ridicat. Nu mă mir că joacă la prima echipă. Poate fi fantastic”.

Selecționerul U 21 al României, Cristi Dulca, îl știe pe Moruțan de când tânărul fotbalist era de-o șchioapă, la propriu. “Din 2008 îl știu pe Oli, a fost coleg cu Marco (fiul lui Cristi Dulca – n.r.) la grupa de juniori de la Ormenișan, grupă care-a bătut tot în România. Au fost și campioni naționali. Un băiat extrem de talentat și îndrăgostit de minge. Calități excelente, foarte tehnic și asta-i foarte important să spunem,  e un copil modest care își dorește enorm să facă performanță. Nu păcălește fotbalul, se dedică 100% pentru fotbal. El tot ce-a făcut și face, o face pentru fotbal. E foarte bine că a fost promovat și că joacă. Am văzut meciul Universității acum și chiar l-am remarcat. Pe el și pe încă doi, Berci și Ursu, pe alocuri. Poate ajunge și la tineret dacă joacă meci de meci și o face bine. Poate ajunge și-n naționala de seniori în timp.”

De cinci ani de zile, Oli Moruțan e departe de părinți. Ai lui sunt plecați în Germania, la muncă, iar el locuiește cu o mătușă. Nu duce lipsă de nimic, dar într-o zi ar vrea să-și urmeze mama și tatăl într-un fotbal așa cum e cel nemțesc.

Sursa: Actualdecluj.ro

morutan Morutan2

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )