Connect with us

Sport

LPF a luat decizia. FC Botoşani va juca luni cu ACS Poli Timişoara

Published

on

fc botosani - acs poli timisoara (20)

Liga Profesionistă de Fotbal a luat decizia în cazul Rapid Bucureşti, club aflat în faliment şi care nu a reuşit până la această dată să obţină în instanţă suspendarea falimentului. Locul Rapidului în Liga I va fi luat de către ACS Poli Timişoara, formaţie care a retrogradat.

Potrivit reprezentanţilor LPF, Rapid Bucureşti nu va fi reprimit în Liga I indiferent ce decizie va lua instanţa la următoarele termene ale procesului. “Odată cu amânarea cererii de suspendare, Adunarea Generală a decis ca ACS Poli Timișoara să joace în Liga 1. Rapid este azi în faliment, s-a dispus dizolvarea ei și i s-a ridicat dreptul de administrare. Are o capacitate de exercițiu restrânsă, iar singurele acte pe care le poate semna lichidatorul pot fi făcute doar pentru desființarea clubului; nu poți angaja jucători, antrenori, nu pot fi făcute cheltuieli de transport. Așadar, nu îndeplinește condițiile pentru a se putea înscrie în competiție. 

LPF a primit din partea lichidatorului o adresă prin care acesta menționează că și în cazul în care pe 24 august se dispune suspendarea cererii de faliment, nu se poate reveni la implementarea planului de reorganizare. Rapid nu poate participa la competiție, astfel rămâne prima echipă retrogradată în sezonul anterior, conform regulamentului. Avem o echipă, ACS Poli, care începe cu minus 14 puncte, este o situație nefericită. Vom propune schimbarea regulamentului FRF din sezoanele viitoare, dar nu putem face mai mult decât o adresă”, a spus secretarul general al LPF, Justin Ștefan, în cadrul unei conferințe de presă, scrie GSP.ro.

Astfel, FC Botoşani va juca luni de la ora 21.00, în deplasare, contra formaţiei ACS Poli Timişoara.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad