Connect with us

Sport

HAOS ÎN LIGA 1. Valeriu Iftime: “E un scenariu pentru care Atletico Textila ar plăti bani grei”

Published

on

valeriuiftime fcbt-gaz

Fotbalul românesc este în cădere liberă iar imaginea este serios afectată de scandalurile şi haosul din ultima perioadă. FC Botoşani ar trebui să joace luni seară în prima etapă a noului sezon al Ligii I dar încă nu ştie dacă va întâlni pe Rapid sau ACS Poli Timişoara. Oficialii clubului spun că încă nu au fost anunţaţi dacă FC Botoşani va juca cu Rapid sau cu Timişoara.

Valeriu Iftime consideră că ar trebui să existe un moment zero iar LPF şi FRF ar trebui să ia o serie de măsuri radicale cu cluburile care nu îşi plătesc jucătorii şi care acumulează datorii de milioane de euro la bugetul statului.

“E un scenariu pentru care Atletico Textila ar plăti bani grei. Din păcate, starea asta ne afectează teribil, ca mental al pregătirii jocului, ca organizare pentru că nu ştim unde plecăm. Una este să pleci cu autocarul la Bucureşti şi alta este să pleci cu trenul la Timişoara şi să te întorci cu avionul. Foarte important este şi mesajul din capul fotbaliştilor. Te poţi duce ca la un meci de vacanţă şi să ai surprize. O înfrângere într-un astfel de meci poate fi o tară foarte grea. Eu cred că trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toţi. În situaţia Rapidului pot fi şi alte cluburi. Cei de la Ligă suflă în iaurt din cauza cazului Craiova. Trebuie o regulă financiară a cluburilor. Fac tot felul de achiziţii fără să aibă un ban. E o minciună pe care o aruncă fotbaliştilor străini. Sunt fotbalişti şi impresari străini care spun că nu vin în România deoarece una li se spune ceva şi se întâmplă altceva. Avem o mare problemă de imagine. Este un mare deserviciu de imagine pentru toţi. Trebuie să reformulăm tot ceea ce înseamnă cheltuieli. În afară de Steaua, nu cred că altcineva mai poata un contract mai mare de 4000 de euro pe lună. Cu tot ce plăteşti la stat, ajungi la buget de 3 milioane de euro. De unde 3 milioane de euro când încasările sunt de 1,8 milioane de euro. Care patron are banii ăştia să-i arunce an de an, fără niciun rezultat. Trebuie să vedem care are datorii la buget iar cel care are datorii trebuie închis. Fotbalul trebuie să trăiască, este cel mai mare spectacol mondial, lumea are nevoie de fotbal dar noi trebuie să sştim că acest fotbal este sănătos şi va trăi nu ştiu câţi ani de acum. În acelaşi timp trebuie investit în stadioane pentru a crea spectacolul sportiv. Nu mai este ca în anii ’70 când umpleam stadioanele pentru că nu era un televizor ca să vezi meciul. Acum vezi orice meci vrei”, a declarat Valeriu Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad