Connect with us

Evenimente

Tot mai mulţi şoferi se urcă la volan în stare de ebrietate. Au fost peste 150 anul acesta

Published

on

politisti rutiera etilotest

Din ce in ce mai multi soferi urca la volan, desi se afla sub influenta alcoolului. Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Botosani, in primul semestru din acest an, peste 150 de conducatori auto au fost depistati in timp ce conduceau sub influenta alcoolului.

Cei prinsi in mediul urban au fost de doua ori mai numerosi, respectiv, 67,08%, in timp ce in rural s-a inregistrat o cifra de 33,64%. Majoritatea sunt barbati, procentul fiind de 98,7%.

Politistii spun ca, 40% din cei depistati sub infleunta alcoolului la volan sunt soferi cu varste intre 21 si 30 de ani; 20% cu varste intre 31 si 40 de ani, iar 17% sunt soferi intre 41 si 40 de ani.

De regula, cei mai multi conducatori auto aflati sub influenta alcoolului au fost prinsi in zilele de weekend, procentul fiind de 40%.

Politia Rutiera recomanda in continuare soferilor sa nu conduca sub influenta alcoolului pentru ca isi pun atat viata lor in pericol, cat si a celorlalti participanti la trafic. In plus, anul acesta au fost si acicdente rutiere provocate de conducatori auto bauti, in urma carora oameni nevinovati si-au pierdut viata.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad