Connect with us

Evenimente

Mărturii ale unui deţinut din Penitenciarul Botoşani: “Ne mănâncă ploşniţele, suntem umiliţi, mâncarea e ca la porci”

Published

on

penitenciar botosani (4)

Protestul detinutilor din cadrul Penitenciarului Botosani a luat amploare, iar unul dintre cei incarcerati a avut curajul sa spuna ce a determinat aceasta revolta. Persoana privata de libertate s-a plans de conditiile de detentie, dar si de modul cum unii dintre ei sunt tratati de reprezentantii unitatii de detentie.

“Suntem nemultumiti de conditii. Atunci cand la Penitenciar vin anumite comisii sunt duse in camerele unde conditiile sunt bune, nu in camerele supraaglomerate care nu sunt renovate si arata rau. Eu de exemplu stau intr-o incapare in care suntem noua persoane.Acum de exemplu este foarte cald, stam intr-o camera in care patrunde foarte greu aerul, Sunt noua paturi, in camera mai este o masa, o noptiera si daca coboram toti din pat nu avem loc unul de altul”, a spus detinutul.

Detinutul a atras atentia asupra conditiilor de cazare. El spune ca celulele sunt supraagloomerate.

“Nemultumiri sunt mai multe, ne mananca plosnitele, conducerea peniteniciarului este foarte dura,  nu aproba cereri, sunt oameni carora le-au murit rudele si nu le-au dat voie sa mearga acasa nici macar la inmormnatare. Sunt foarte aroganti cu noi. Poate are dreptate, e director, dar totusi e o umilinta atunci cand ai problema. Nici mancarea nu este buna. Este ca la porci si nu se poate manca. Noroc de ciorba, ca mai punem smantana si e comestibila.  Nici apa nu mai permit sa aduca la vizita”, a adaugat persoana privata de libertate.

Detinutii se plang si de serviciile medicale.

“La cabinetul medical, cand avem nevoie, doctorita nu vrea sa ne vada. Daca te doare o masea iti da paracetamol, daca de doare capul la fel, daca i se face rau unui detinut pana il duce la spital moare omul. Suntem tratati cu indiferenta. Iti spune “Hotule”.Sunt multe probleme.  Si la activitati sunt probleme. La munca selecteaza oamenii. E bataie de joc”, a spus detinutul din cadrul Penitenciarului Botosani.

Miercuri, in opt penitenciare din tara s-au desfasurat proteste ale detinutilor, care cer imbunatatirea conditiilor de detentie.

Conform Administratiei Nationale a Penitenciarelor, detinutii reclama supraaglomerarea, aspecte legate de participarea la activitati lucrative si educative, programul tv, serviciile medicale, micsorarea cuantumului pedepsei cu inchisoarea si termenele stabilite de comisia pentru liberare conditionata.

protest detinuti (1) protest detinuti (3) protest detinuti (4) protest detinuti (5) protest detinuti (6)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad