Connect with us

Evenimente

209 vitezomani sancţionaţi de poliţişti în week-end-ul trecut

Published

on

razie politia rutiera (11)

Poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Botoşani au desfăşurat la sfârșitul săptămânii trecute, activităţi suplimentare, în sistem integrat, pentru siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi.

În perioada 08 – 10.07.a.c., peste 70 de poliţişti rutieri, de ordine publică, precum şi din cadrul poliţiei transporturi, au acţionat zilnic, pentru prevenirea abaterilor de la regimul rutier, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Scopul principal al acestor acţiuni este reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora, prin depistarea şi sancţionarea conducătorilor de vehicule care nu respectă normele rutiere.

Cu prilejul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat în flagrant 20 de infracţiuni, dintre care 12 la regimul rutier.

Au fost constatate 391 de abateri contravenţionale de la normele rutiere (între care 209 cazuri privind încălcarea regimului legal de viteză) şi 94 de abateri de la legislaţia de ordine publică sau de altă natură.

Sancţiunile cu amendă aplicate sunt în valoare totală de 121.125 de lei; totodată, ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

O persoană este cercetată în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea repetată de infracţiuni la regimul rutier.

Acţiunile destinate siguranţei traficului rutier şi reducerii victimizării prin accidente rutiere vor continua şi în perioada următoare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad