Connect with us

Sport

FRF obligă FC Botoşani să investească minim 50.000 de euro în juniori

Published

on

cupa ecologistul la fotbal (32)

Din acest an, conducătorii clubului FC Botoşani vor fi obligaţi să investească şi în copii  şi juniori. Potrivit regulilor impuse de FRF, 10% din banii încasaţi în urma unui transfer trebuie direcţionaţi către copii şi juniori.

Până acum, FC Botoşani a încasat 500.000 de euro în urma transferului lui Ngadeu la Slavia Praga iar 50.000 de euro vor trebui investiţi în copii. În cazul în care se va concretiza şi transferul lui Cabrera, suma care va trebui direcţionată către juniori va ajunge la 100.000 de euro.

“Trebuie construit ceva dar toate au o latură financiară şi o structură financiară care trebuie asigurată. Nu este nici curajul necesar. Pentru mine şi asociaţii mei, fotbalul nu a fost un proiect de viitor. A fost divizia B, apoi promovarea în Liga I, Europa League. Nu ne-am gândit niciodată să investim pe termen lung. Îţi trebuie mulţi bani. În România a rezistat doar Hagi pentru că a investit mulţi bani, pentru că era Hagi şi a primit foarte mult ajutor, de la sponsori, de la federaţie. Toate celelalte cluburi private au picat. Centru de copii l-am tratat… să fie pentru că te obligă la licenţiere. Constat acum că sunt fotbalişti în Botoşani. Constat că este mult mai multă concentrare de valori la Clubul Sportiv Şcolar şi nu LPS. Am zis să ne organizăm, am luat un antrenor care să fie un fel de coordinator al centrului de copii”, a declarat  Valeriu Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad